• BengtH

    I vilken ålder slutar folk att ha sex ?

    Finns det 90 åriga tanter som ständigt tänker på sex och älskar att bli påsatta både framifrån och bakifrån ?

    Finns det 100 åriga gubbar som kan få stånd ?

    Hur ser det genomsnittliga sexlivet ut för par i 80 årsåldern ?

    Min fru har fyllt 42 år och är märkbart ointresserad av sex. Lusten avtog efter 35.

    Frågan är hur sexlivet kommer se ut när vi är i 50 resp 60 årsåldern.

  • Svar på tråden I vilken ålder slutar folk att ha sex ?
  • Anders 386

    Vi är 55+ och har just nu ett bättre sexliv än vi har haft på många år. Det är mera "känslor" än tidigare. Vi har blivit mer öppna med varandra. 
    Men jag tror att det är väldigt olika för olika par. Vissa har nog stagnerat långt tidigare medan vissa ångar på även i 80-års åldern. Några av våra bekanta misstänker jag la av redan i småbarnsåren när dom började dela säng med barnen för att natta dom. Men jag vet en man på dryga 80 som knaprade Viagra och "importerade" en många år yngre polska. Men han är ganska speciell på flera sätt...Skrattande

  • Anonym (Otur)

    Du har nog haft otur, min tjej är 45 och väldigt intresserad av sex. Tror inte det sker nån generell minskning öht, kanske om man blir väldigt gammal.

  • Anonym (K)

    Min partner är 39 - han har haft usel sexdrift sen han har tonåring, hävdar han, men läkare hittar inga testosteron-brister eller någonting. 


    Men åldern får dock iaf män mindre testo, och då går sexdriften ner. 

  • annaba

    Rent generellt brukar man säga att sexualiteten och viljan till ett fungerande sexliv är livslång. Sen har många svackor i sin lust - under småbarnsår, vid sjukdomar, vid livsomvälvande händelser etc.

    Det som brukar hända är att sexlivet ändrar karaktär när kroppen åldras. Ställningar som kräver vighet eller akrobatik faller ganska naturligt bort när kroppen blir stelare. För många äldre handlar sexlivet mer om fysisk närhet och att ge varandra gemensam njutning, än nödvändigtvis penetrerande sex.

  • nevermind
    Anonym (Otur) skrev 2014-08-28 16:23:04 följande:

    Du har nog haft otur, min tjej är 45 och väldigt intresserad av sex. Tror inte det sker nån generell minskning öht, kanske om man blir väldigt gammal.


    Jag håller med, jag tycker det är väldigt konstigt. Mina föräldrar är snart 60 och 62 år och de är nog ganska aktiva fortfarande och har alltid varit.
  • Anonym (anonym)

    Har gjorts undersökningar som visat att människor är mycket mer sexuellt aktiva långt upp i åren än de var förr så länge de inte är fysiskt dåliga har de sex långt efter pensionsålder.
    Sexlivet är däremot inte statiskt hos en och samma person under småbarnsåren kan det bli rejäla svackor om barnen är krävande och aldrig tycks sova kring början på klimakteriet kan det hos kvinnor vara en period av minskat intresse för att sedan återgå till ökat intresse.

  • Anonym (anonym)
    Enligt tidningen Ottar har idag nio av tio i åldrarna över 70 år en positiv inställning till sex. För bara trettio år sedan var siffran sju av tio. 

    Förmåga att känna lust finns hela livet och även om funktionerna kan vara nedsatta finns det alltid en väg till lusten. Sviktande erektion är ett problem för 50 procent av 50-åringar, 60 procent av 60-åringar och 70 procent av 70-åringar

    "Sex på äldre dar
    När tar sexlivet slut. Jag vet inte jag är 82år och min hustru 81. Vi har alldeles underbart samliv och har haft det sedan vi träffades när vi var 20 år. Vi tycker att det bara har blivit bättre och friare med åren. Lusten har absolut inte avtagit med åren. Men det gäller att inte vara rädd utan våga tillfredställa varandra. Jag kunde aldrig tro att man kunde ha så under bar sex så långt upp i åren, men det har inte mattats av, och vi hoppas kunna njuta av varandra i många år ännu. Njut av livet så länge ni kan...................."

    - Lust och sexualitet har med hela livet att göra. Frågorna är desamma oavsett ålder, det är bara olika tyngdpunkt på dem. De handlar om kroppen, lust, fantasier, relationer och att närma sig någon, berättar Suzanna Boman som är psykoterapeut.


    Till henne ringer något fler män än kvinnor under telefontiden. Flera är mellan 80 och 85 år gamla och den äldsta som hört av sig är 94.



  • missan75

    Aldrig hoppas jag. Men jag misstänker att det förändras med åren.

Svar på tråden I vilken ålder slutar folk att ha sex ?