• Anonym (LCHF- Hallelulja moment?)

    LCHF - en ägg och kvarg-kult?

    Jag har av hälsoskäl tagit beslutet att börja äta mer LCHF-kost. Inte för viktens skull utan för att jag är allergisk och intolerant mot många livsmedel och jag ska därför mer och mer övergå till LCHF. 

    Jag har googlat runt lite och läst på diverse matbloggar och receptsajter och hittat massa goda maträtter och härliga alternativ till det jag inte längre kan äta. 

    Men jag stöter på patrull och jag blir lite förvirrad och förvånad.  

    Är LCHF en kult?  Är folk så fanatiska inom LCHF att ingenting utom ägg, kvarg, blåbär och kyckling är okej längre? 

    Jag trodde i min enfald att LCHF är ett hälsosamt sätt att leva men ju mer jag läser runt på nätet ju mer fundersam blir jag.  Det kan väl omöjligt vara hälsosamt att trycka i sig enbart ägg, kvarg, lite hallon och kyckling samt näringsdrycker 7 dagar i veckan ? Och sen bli rabiat över folk som väljer att äta biffar, gräddsåser och grönsaker och ta en frukt. ? 

    Jag blir lite förfärad här. Är det så det ska sluta? 

    Vågar jag äta LCHF utan att bli påhoppad om hur "fel" jag äter?

Svar på tråden LCHF - en ägg och kvarg-kult?