Forum Förälder - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Någon som adopterat från Polen

  Sön 31 aug 2014 13:22 Läst 4468 gånger Totalt 1 svar
  Sön 31 aug 2014 13:22

  Hej vi vill adoptera från Ryssland eller Polen någon här som gkort de? Vi har tre pojkar och önskar nu kunna få hjälpa en liten berätta gärna om era erfarenheter om ni har barn sedan innan osv

 • Mån 5 jun 2017 21:33 #1

  Inte Polen eller Ryssland, men däremot Ukraina (vilket inte längre är möjligt). Ett par år senare fick vi även ett biologiskt barn, så jag kan intyga att det gör utmärkt att ha både och.

  Dock ska man _inte_ gå in i en adoption för att "hjälpa en liten". Dels är det fel perspektiv. Ett barn ska få komma till sin familj för att familjen längtar ihjäl sig efter ett barn, inte för att de vill göra en god gärning. Barn ska inte behöva ha det oket av tacksamhetsskuld över sig. Dels behövs helt enkelt inte föräldrar som vill "hjälpa en liten". Små barn, som inte har svåra sjukdomar eller funktionshinder, står människor från hela världen i kö för att adoptera. Räkna med ett par års väntetid för ett friskt barn under tre år, betydligt längre i vissa länder. Om man nu ? vilket är tveksamt ? alls ska ta emot ett barn för att hjälpa till så bör man välja ett barn som åtminstone kommit upp i skolåldern. De barnen är det svårare att hitta föräldrar till. Dock bör man veta att det är rätt mycket jobb med att bli förälder till ett barn som redan kan ha en ganska tung ryggsäck. Kan gälla även mindre barn, men är så gott som säkert om barnet är äldre. Adoption är ett fantastiskt sätt att bli förälder. Hade vi inte fått ett biologiskt barn skulle vi definitivt ha adopterat igen. Men man bör veta att det kan bli ett föräldraskap med extra allt och man ska gör det för att man vet att man bara MÅSTE få ett (till) barn att slösa sin kärlek på.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll