Byta ut jelly powder mot gelatin, hur mycket??
Tänkte försöka mig på att göra den här kakan i helgen:
kitchen-delights.blogspot.fi/2009/12/baileys-cheesecake.html
Där står det att man ska använda jelly powder som man blandar ut med 1,5 dl vätska. Jag vet inte var man kan få tag på sånt, och vill hur som helst byta ut det mot gelatin istället. Smaksätta gör jag hellre med färsk citronsaft än konstgjord smak från pulver.
Tyvärr står det ju inte hurudant pulver det är frågan om, eller i vilken mängd. Antar att om man hade tillgång till dylikt jelly och kunde läsa nån innehållsförteckning osv, så kunde jag klura ut hur mycket geleringsmedel det är som blandas ut per dl vätska, och räkna om själv. Men, nu kan jag ju inte det.
Finns det någon "bakexpert" här, som kunde hjälpa mig att klura ut hur mycket gelatin jag borde byta ut jellyn mot?
Kan det kanske vara typ 1½ tsk gelatinpulver (enligt det här www.oetker.se/se-sv/vaara-produkter/bakingredienser/gele-och-glykos/gelatinpulver.html)?? (1 tsk per 1 dl vätska). Låter det rimligt??