Illva skrev 2014-09-29 15:44:37 följande:
Alt1. Äppelkakor på sockerkakssmet i runda engångsformar (pajformar i aluminium) . De går snabbt och lätt att grädda och är smidiga att frakta till jobbet. Jag brukar klyfta svenska äpplen och pudra med mycket kanel. Gör vanlig sockerkakssmet och fyll formarna till hälften stick sedan ner äppelbitarna. Jag brukar strö lite råsocker på toppen innan de åker in i ugnen så blir det en härligt knäckig yta. Lätt som en plätt och vill du kan du stjälpa upp dem på tallrik och värma i mikron på jobbet.
Alt2. Kladdkakkor i samma aluminiumformar som ovan. Gör dem dagen innan och grädda tills de fortfarande dallrar lite när man skakar på formen... då blir de perfekt sega över natten i kylen. Servera med bär och grädde eller glass.
Bästa receptet enligt mig www.kladdkakor.se/vanlig-kladdkaka
Hemligheten är att absolut inte grädda dem för länge. En torr kladdkaka is "a big no no" Lycka till!
Tack för tipsen! Smart att göra i "portionsformar"!
Men hur blir det när man gräddat kladdkakan? Känns som att det borde gå snabbare när man gör dom i små formar än en stor? Så dom inte blir för torra tänker jag :)