• hrewak

    Fika-tips för att bjuda arbetskamrater!

    Skall bjuda på lite fika på jobbet (ca 20 personer) senare i veckan och kommer inte på nåt bra att baka.
    Någon som har tips på vad man skulle kunna bjuda på? Gärna något som inte är alltför svårt/tar lång tid och så behöver det vara lätt att frakta (åker kollektivt). Finns ingen ugn eller så på jobbet, så inget som behöver värmas innan servering.
    Vanlig sockerkaka i långpanna känns inte så kul..

  • Svar på tråden Fika-tips för att bjuda arbetskamrater!
  • Lena

    Kladdkakor? Du skulle kunna göra några olika tex en vanlig, en vit och en med kaffesmak

  • Illva

    Alt1. Äppelkakor på sockerkakssmet i runda engångsformar (pajformar i aluminium) . De går snabbt och lätt att grädda och är smidiga att frakta till jobbet. Jag brukar klyfta svenska äpplen och pudra med mycket kanel. Gör vanlig sockerkakssmet och fyll formarna till hälften stick sedan ner äppelbitarna. Jag brukar strö lite råsocker på toppen innan de åker in i ugnen så blir det en härligt knäckig yta. Lätt som en plätt och vill du kan du stjälpa upp dem på tallrik och värma i mikron på jobbet.

    Alt2. Kladdkakkor i samma aluminiumformar som ovan. Gör dem dagen innan och grädda tills de fortfarande dallrar lite när man skakar på formen... då blir de perfekt sega över natten i kylen. Servera med bär och grädde eller glass.
    Bästa receptet enligt mig www.kladdkakor.se/vanlig-kladdkaka
    Hemligheten är att absolut inte grädda dem för länge. En torr kladdkaka is "a big no no" Lycka till!

  • hrewak
    Illva skrev 2014-09-29 15:44:37 följande:

    Alt1. Äppelkakor på sockerkakssmet i runda engångsformar (pajformar i aluminium) . De går snabbt och lätt att grädda och är smidiga att frakta till jobbet. Jag brukar klyfta svenska äpplen och pudra med mycket kanel. Gör vanlig sockerkakssmet och fyll formarna till hälften stick sedan ner äppelbitarna. Jag brukar strö lite råsocker på toppen innan de åker in i ugnen så blir det en härligt knäckig yta. Lätt som en plätt och vill du kan du stjälpa upp dem på tallrik och värma i mikron på jobbet.

    Alt2. Kladdkakkor i samma aluminiumformar som ovan. Gör dem dagen innan och grädda tills de fortfarande dallrar lite när man skakar på formen... då blir de perfekt sega över natten i kylen. Servera med bär och grädde eller glass.
    Bästa receptet enligt mig www.kladdkakor.se/vanlig-kladdkaka
    Hemligheten är att absolut inte grädda dem för länge. En torr kladdkaka is "a big no no" Lycka till!


    Tack för tipsen! Smart att göra i "portionsformar"!

    Men hur blir det när man gräddat kladdkakan? Känns som att det borde gå snabbare när man gör dom i små formar än en stor? Så dom inte blir för torra tänker jag :)
  • Lena
    hrewak skrev 2014-09-29 18:08:55 följande:
    Tack för tipsen! Smart att göra i "portionsformar"!

    Men hur blir det när man gräddat kladdkakan? Känns som att det borde gå snabbare när man gör dom i små formar än en stor? Så dom inte blir för torra tänker jag :)
    JAg tror det syftades på stora aluminiumformar för pajer. Annars är det bara att söka på kladdkakamuffins.
  • Illva
    Lena skrev 2014-09-29 18:34:58 följande:

    JAg tror det syftades på stora aluminiumformar för pajer. Annars är det bara att söka på kladdkakamuffins.


    Ja precis. Pajformar menar jag.
  • hrewak

    Tack för alla tips! Ska fundera lite och se vad jag blir mest sugen på att baka :)

Svar på tråden Fika-tips för att bjuda arbetskamrater!