Någon god kycklinggryta??
Ska ha folk på middag här o tänkte göra någon kycklinggryta.. Någon som har något fint recept på det???
Ska ha folk på middag här o tänkte göra någon kycklinggryta.. Någon som har något fint recept på det???
jag gjorde flygande jakob i går kväll, inte gryta men nästan. bra att ha när man får gäster kan ju förberedas o bara köras klart i ugnen då det börja närma sig ätdax..
blev iaf supergott!! fast jag kokar riset o har det till istället för att ha det i botten på formen..
fast alla klarar ju inte jordnötter så det kan man ju utesluta i så fall.
marinera kycklingfile i rödvin och vitlök och skivade färska champinjoner, minst ett par timmar....bryn kycklingfilen i små bitar, lägg ikastrull...häll på mera rödvin (inte för mkt, smaka hellre av sen) och häll i resten av marinaden med champinjonerna....slå på grädde och buljong....låt koka ett litet tag...servera med ris....
KYCKLING OCH BACONGRATÄNG
(4 port) Det här behöver du:
500 g Kycklingkött färdigstekt eller kokt
1 paket bacon
1 bit purjolök
1,5 dl riven ost
3 dl vispgrädde
SÂ här gör du:
Tärna kycklingköttet i lagom munsbitar.
Skiva och stek baconet, strimla purjon.
Ta en smörad ugnsform och varva kyckling, bacon och purjo.
Häll på grädden strö över riven ost och grädda i ugn 200°
ca 20 -25 min. Servera med bakad potatis och en god sallad.
TJUSARKYCKLING (Chicken Thai)
Det här behövs till 4 personer:
4 Kycklingfiléer
2.5 dl mellangrädde
Salt och peppar
Marinad:
1 dl olja
1 msk ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk stark chilisås
Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor. Blanda ingredienserna till marinaden.
Lägg i köttet. Låt stå kallt i ca en timme.
Bryn kycklingstrimlorna så att de får lite färg.
Häll på grädden. Koka ihop några minuter.
Smaksätt med salt och peppar. Servera med ris.
Vics:
Har du receptet på flygande jacob? *har aldrig gjort*
Tips för att piffa till flygande Jacob. Tillsätt en till två teskedar sambal oelek så blir det lite drag i maten.
Recept på flygande Jacob Någon som har?
Min egna kycklinggryta
3 stora kycklingfiléer
2 burkar Creme Bonjour vitlök och örter
1 gul lök
1 röd och en grön paprika
salt
svartpeppar
paprikapulver
Hacka kyckling, lök och paprika i små bitar och koka alltsammans i drygt en timme tills allt blivit mjukt. Häll bort vattnet och tillsät creme bonjour vitlök och örter och kryddorna efter tycke och smak - jätte mumsigt!!
Fick det här receptet av en jobbarkompis.. supergott!!!! (kan bli lite starkt.. så smaka av!!)
Blanda 2msk vetemjöl med 1-2krm chilipeppar, 1msk spiskummin och 2msk curry (kan minskas).
Lägg i 900gr kycklinglårfileer och skaka om rejält.
Bryn bitarna i margarin.
Lägg över i en gryta.
Häll spadet från 1 burk med delade persikor (eller aprikoser 420gr)
Tillsätt ev lite vatten.
Pressa i 2 vitlöksklyftor
Låt puttra i 15-20min och tillsätt 3dl grädde eller creme Fraiche och låt småputtra en stund till.
Smaka av med salt, balsamvinäger och lite peppar.
Garnera med persikorna (eller aprikoserna)
Strö över lite pinjenötter
Servera med ris och en grönsallad.
Flygande Jacob
Ingredienser
1 grillad kyckling (lägg till 45 min om du använder en rå kyckling)
2 dl grädde
0,5 dl ketchup
3 mogna bananer
1 pkt bacon
Italiensk salladskrydda
Beredning
Bena ur kycklingen och dela den i centimeterstora delar.
Skala bananerna, klyv dem p l?ngden och dela varje halva i tre delar.
Lägg kycklingen i en form, och täck med bananbitarna.
Vispa grädden hårt och blanda med ketchup och salladskrydda.
Bred grädden över bananerna.
Sätt in i ugnen, 225 grader i ca: 10 minuter eller tills ytan fått
färg.
Skär bacon i små bitar och knaperstek.
Ta ut formen och strö över bacon och jordnötter. Servera med ris.
oj... 3 msk curry skulle det vara!!!!!!