• Äldre 9 Nov 13:09
    3866 visningar
    0 svar
    0
    3866

    Testlagret återkallar graviditetstest med LOT nr 140803

    Testlagret.se och företaget Tento Medical AB publicerar denna tråd på Familjeliv.se med anledning av det stora antal kundärenden och diskussioner i sociala medier som just nu förekommer angående Testlagret graviditetstest, modell sticka med tillverkningsomgång/LOT med nummer 140803.


    Efter omfattande analyser och kvalitetskontroller har det nu upptäckts att cirka 1-2% av alla stickor som sålts ur LOT-nummer 140803 kan visa ett tydligt falskt positivt testresultat, vilket innebär att dessa stickor kan ge ett tydligt "plus" även om man inte är gravid.


    Med anledning av detta återkallar Tento Medical AB, Testlagret.se, samtliga stickor som sålts ur LOT 140803. Du som har köpt stickor av detta LOT-nummer kommer att få ett brev hem med nya stickor ur en ny tillverkningsomgång samt en uppmaning att omgående slänga samtliga stickor som har märkning 140803.


    Har du köpt Testlagret graviditetstest,  stickor med LOT 140803 någon annanstans än genom Testlagret.se kontakta kundtjänst på kundtjanst@testlagret.se.


    Efter en utförlig utredning har Testlagret konstaterat att produktens kvalitetsbrist inträffat i fabriken när olika typer av produkter har tillverkats med samma utrustning. Fabriken har brustit i sina rutiner genom anställda som inte följt gällande rutiner. Vid omställning från att producera ägglossningstest till att producera graviditetstest har anställd i fabriken glömt att rengöra utrustningen. Detta har fått konsekvensen att de första cirka 500 stickorna ur graviditetstest, sticka, LOT 140803 i själva verket är ägglossningstest och inte graviditetstest. Ett ägglossningstest ger utslag på förekomst av hormonet LH i urinen, som normalt finns i en lägre koncentration hos alla kvinnor och män.


    Testlagret.se har sedan 2006 sålt miljoner graviditetstest och ägglossningstest till svenska konsumenter och står för en mycket hög kvalitet. Därför ber vi djupt om ursäkt till kunder som blivit direkt eller indirekt påverkade av detta.


    Testlagret.se går ut med denna information för att informera alla som köpt Testlagrets graviditetstest, sticka, med LOT 140803 att OMGÅENDE SLÄNGA DESSA, utan undantag. Andra produkter i sortimentet är kvalitetskontrollerade och är inte berörda av denna defekt.


    Vi har nu infört en mycket striktare kvalitetskontroll för samtliga av våra produkter där ett stort antal av alla produkter kvalitetskontrolleras i flera olika stadier av produktionen och vid leverans från fabriken. Vi kan garantera att detta inte kommer att kunna hända igen i framtiden.

Svar på tråden Testlagret återkallar graviditetstest med LOT nr 140803