• Regnbågsdröm

    privat klinik vs landstinget

    Idag fick vi ett brev hem från en privat kvinnoklinik i länet där vi bor. Vi har tidigare kontaktat landstinget för att kunna påbörja processen med insemination (först ska vi få hjälp i egna landstinget, för att sedan sättas upp på väntelistan till RMC i Malmö)

    Vi har nu väntat ett tag på att kvinnokliniken inom landstinget ska höra av sig till oss igen (de sa vid första samtalet att det skulle ta 4-5 månader, vilket då skulle bli i februari) Men nu har vi som sagt fått ett brev hem från en privat klinik som blivit kontaktade av landstinget pga att de har högt tryck och lång väntetid. De erbjuder oss alltså hjälp hos dem istället.

    Hur hade ni gjort? Någon som har erfarenhet av privata kliniker? Sedan tänker jag också på kostnader... Visst blir det mycket dyrare med tester och så om man gör det privat?

    Tänkte mest bara skriva det här och be om lite input. Kanske är det bättre att vänta på landstinget ändå. I dont know.

    /Två längtande.

  • Svar på tråden privat klinik vs landstinget
  • Gaytjej

    Vi trodde att vi kunde skynda på processen genom att göra undersökningarna som krävdes inför inseminationen på en privat klinik. Tyvärr visade det sig att vi ändå behövde vänta för själva remissen var tvungen att skickas från vårt länssjukhus till RMC Malmö. Så även om vi gjorde kontrastultraljud och tog alla blodprov osv i april så fick vi ändå vänta till augusti innan remissen gick iväg.

    Därefter fick vi sedan vänta på RMC Malmö - själva inseminationen måste göras där, det är bara universitetssjukhusen som får hantera donerade spermier.

    VUL:en som skulle göras inför inseminationerna gjorde vi antingen på länssjukhuset eller på den privata kliniken, beroende på vem som hade tid.

    Kostnaden för förundersökningarna och VUL var en vanlig patientavgift även om kliniken var privat, detta eftersom de hade landstingstaxa på fertilitetsutredningar.

    Blir ni trötta på att vänta så rekommenderar jag Danmark varmt! Efter att ha trasslat runt två år i den svenska sjukvården och frustrerat och ofrivilligt fått vänta mellan varje steg, så var det SÅ skönt att få behandling vid den tidpunkt man själv önskat! Och kanon sedan när det var dags för syskonförsök - precis när vi själva kände att det passade, samma donator utan problem - och billigare.

    Lycka till på er bebisresa!!

Svar på tråden privat klinik vs landstinget