Tina fryst mat i ugnen?
Jag har en fryst gratäng som jag vill servera idag, tänkte tina den i ugnen eftersom det är ont om tid. Hur gör jag det bäst? Vilken temp osv? Den är hemlagad så det finns inga instruktioner.
Jag har en fryst gratäng som jag vill servera idag, tänkte tina den i ugnen eftersom det är ont om tid. Hur gör jag det bäst? Vilken temp osv? Den är hemlagad så det finns inga instruktioner.
de flesta saker som e frysta kan man ha på 200 grader tills det är genomvarmt, så jag skulle väl tro att det gäller samma för denna gratäng. Börja med 10 min å kolla eftersom, så det inte bränns vid. Lägg över den i någon ungsform/ folie form om den är fryst i en plastlåda. Du vill nog inte ha plast i ugnen....
de flesta saker som e frysta kan man ha på 200 grader tills det är genomvarmt, så jag skulle väl tro att det gäller samma för denna gratäng. Börja med 10 min å kolla eftersom, så det inte bränns vid. Lägg över den i någon ungsform/ folie form om den är fryst i en plastlåda. Du vill nog inte ha plast i ugnen....
Du kan köra mer försiktigt på 175 om du vill men det kan hända det tar längre tid då, lycka till oavsett!:)