Koka till karamell???
Hej! Har sett ett recept jag vill göra där det står att man ska koka vatten och socker "till karamell". Har aldrig hört det innan! Vad innebär det???
Hej! Har sett ett recept jag vill göra där det står att man ska koka vatten och socker "till karamell". Har aldrig hört det innan! Vad innebär det???
Borde tillägga att det ska bli pudding, inte karamell...
Utan att veta vad det ska bli för pudding så kan det ju vara så att puddingen ska toppas med karamell.
Googla bilder på "creme caramel" så fattar du vad jag menar.
Det är alltså i själva puddingen det står koka till karamell. Det är karamellpudding. Jag antar att det är ett uttryck för något men förstår det inte riktigt!
Jag är ingen guru i köket, så jag kan nog inte hjälpa dig mer. Lägg upp receptet eller en länk till det och be någon förklara vad du inte förstår.
Alltså, det ska bli ljusbrunt typ. Bränn det inte, då smakar det urk. Tänk smält socker som man kan klistra med. Fast här ska det kokas med vatten. Ska se ut ungefär som sirap i färgen.
Smält socker helt enkelt.
Tack så mycket!!! Det ska jag testa :)