pirogdeg
nån som ha recept på köttfärspirogger? vill framför allt ha recet på deg.. de recept jag har försökt tills nu var inte så bra.. brödet var hårt som sten :-]
nån som ha recept på köttfärspirogger? vill framför allt ha recet på deg.. de recept jag har försökt tills nu var inte så bra.. brödet var hårt som sten :-]
Hehe.. har också lyckats gøra stenhådra piroger, men de var god på insidan.
kan ju ge dig receptet och se om du lyckas bættre æn mig. Borde egentligen vara portførbjuden från spisen
Receptet ær før två personer och ær taget från min "kæra" hemkunskapsbok
40 g margarin
3/4 dl mjølk
1/4 paket jæst
1 krm salt
1 æggvita
1 1/2 - 3 dl vetemjøl
Smælt margarinet i en kastrull. Hæll i mjølken och låt det bli fingervarmt. Smula jæsten ner i en skål, hæll øver mjølkblandningen och rør om med en træsked. Tillsætt salt. æggvita och mjøl och arbeta degen smidig. Låt den jæsa medans du gør fyllningen.
Grædda på 250grader.
Gør fyllningen och fyll pirogerna. Låt dem jæsa på plåt i ca 15 minuter. Pænsla med 1 æggula och 1/2 msk mjølk och grædda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Hoppas du førståd vad jag menade och att de inte blir så hårda. Lycka till!!
Jag har ett recept i 2 steg, underbart "bröd" men du måste vänta för jag har det inte här... skriver så fort jag hittat det. Lyckas varje gång.