• vallakra

    Glutenfri vitsås?

    Jag har testat en del recept men det blir inte bra. Finns här någon som har något bra recept?

  • Svar på tråden Glutenfri vitsås?
  • Annelie 76

    Ingen aning men jag använder rismjöl till att reda med och det funkar jättebra. Lite sött bara så man får ha mer krydda och salt men väldigt bra egenskaper.

  • vallakra

    Tack för svar!

    Använder du det som topp- eller bottenredning? Hur mycket ska man använda till en sås på 4 portioner?

  • Laine

    Jag gör en vanlig bechamelsås med glutenfritt mjöl (glutenfri mjölmix)
    För mig blir det bra och har inte märkt någon skillnad mellan att göra på den glutenfria mixen eller vanligt mjöl. 

  • Annelie 76
    vallakra skrev 2015-02-06 13:36:24 följande:

    Tack för svar!

    Använder du det som topp- eller bottenredning? Hur mycket ska man använda till en sås på 4 portioner?


    Både och. Mängd får du prova dig fram men ungefär som med vetemjöl. Fördelen med rismjölet är att det blandar sig som maizena men beter sig som vetemjöl. Behöver dock inte koka lika länge. Klart bästa alternativet till vetemjöl jag testat.
Svar på tråden Glutenfri vitsås?