Koka köttkorv?
Har köpt köttkorv som jag tänkte ha till middag idag, åt alltid det hos mamma med pepparotsås förr och verkligen älskar det, men nu hittar jag inget recept på hur man ska koka den, för den är väl inte tilllagad när man köper den?
Har köpt köttkorv som jag tänkte ha till middag idag, åt alltid det hos mamma med pepparotsås förr och verkligen älskar det, men nu hittar jag inget recept på hur man ska koka den, för den är väl inte tilllagad när man köper den?
Nej, den är troligtvis inte tillagad.
Man ska koka den i ca 15 minuter med "skalet" på i rikligt med vatten.
Sen lägger man väl i hela svartpepparkorn i?
Ja...och du kan ha lagerblad i också om du vill. (1-2st beroende på hur mycket korv det är.
Har du vitpepparkorn så ha i några såna också.
salta vattnet, ha i lök och hela kryddpepparkorn, ev en bit morot. Är det naturskinn på korven bör du nog picka skinnet så att det inte spricker och sjud korven sakta.
Ok. tack för tipsen.
Haha tänkte precis skriva in samma fråga...skall käka samma sak idag =)
Åhh visst är det gott med köttkorv! :D
pricka för allt i världen inte direkt - då spruuuuuutar smeten ut när trycket ökar i och med att den blir varmare
Tänkte säga det:
Picka INTE sönder skalet/skinnet!
Det finns både kokt och okokt köttkorv.