• lintu

    "Lite förhöjt på ägg" = kanske äggintolerant eller vad?

    Sonen på snart 8 månader har under många månader lidit av papperstorr hud, lustigt bajseri och illröda kliande utslag på hals och bröst samt torrfläckar över hela huden. I början av januari gick vi helt över på mjölkfritt för att testa om det berodde på mjölkproteinallergi. I tre veckor blev det ingen förbättring, och BVC sa åt oss att gå över på mjölk igen. Vi väntade ett tag med att gå över på mjölk, och då blev huden fin igen.I samband med intro av mjölk blev det åter värre. 
    Och vi gick tillbaka på mjölkfritt och har sedan fortsatt med detta.
    Huden har ändå varit riktigt dålig, torr, kliig och illröd från tid till annan. Den blev sedan, och har hållt sig superfin i en vecka då vi kört på mildison och miniderm två ggr om dagen (och mjölkfritt).
    Förra veckan togs blodprov för att kolla mjölk, ägg och torsk. Idag ringde läkaren och meddelade att sonen visar "lite höjt" på just ägg. 

    Det jag funderar över är att han ätit rätt mycket plättar (med ägg) den senaste tiden och inte såvitt vi märker visat nåt särskilt i reaktionsväg. 

    osäker på hur detta med födoallergier funkar, hur lång tid tar det innan det man stoppat i honom yttrar sig i diverse reaktioner? Och kan man vara "lite" överkänslig mot något, dvs att han kanske klarar av "lite" ägg?

    Vi skulle visst få remiss till Barnkliniken där jag hoppas på tydligare svar och info om hur vi ska gå tillväga nu. Utesluta både mjölk och ägg? 

    Någon som varit i samma sits?

    Huden är fortsatt fin på sonen och han fick senast igår plättar och macka som möjligen är penslat med ägg till frukost och mellis idag.

  • Svar på tråden "Lite förhöjt på ägg" = kanske äggintolerant eller vad?
  • Pongo

    Begär att få göra "pricktest". Vi tjatade om tester då vi anade allergi på sonen redan efter något år, men BHV vägrade. "Så små barn kan inte få allergier" fick vi sagt till oss... Sonen fick sen en allergisk reaktion när han ätit en jordnöt. 
    Efter ambulansfärd så fick vi göra ett pricktest.
    Jordnöt, banan och förhöjt på ägg och katt... 
    Hans reaktionen på ägg är dock glasklara. Han får kliande utslag, och vi försöker nu undvika detta. 

  • lintu

    tack för ditt svar! ja, vi fick göra pricktest, och sonen fick på ägg och katt (snyft!), däremot ska vi börja testa med ägg efter sommaren. 

Svar på tråden "Lite förhöjt på ägg" = kanske äggintolerant eller vad?