Tihi skrev 2015-02-24 22:31:39 följande:
Det lutar åt en i gjutjärn. Ni säger att man ska olja in den men vilken olja ska man använda och hur ofta?
Kan man steka i olivolja eller är det smör som gäller bara? Bränner ägg och diverse annat fast när man steker i den?
Jag har tänkt använda den till köttfärssås och liknande såser och steka ägg. Är den ett bra eller dåligt val då? Ska leta en lättvikt för den blir så tung annars för min svaga lilla handled. 
Jag har använt rapsolja, som jag använder till all matlagning. Stryk ut ett tunt lager och sätt den på högsta panna tills det börjar ryka. Gör om proceduren några gånger innan du börjar använda pannan. Sedan kan du olja in den en gång till när du använt den några gånger.
Pannan ska kännas lite fet när du tar på den, annars är det dags att olja in den igen. Sköter du den rätt brukar det behövas väldigt sällan.
Jag är vegetarian så jag använder den inte till de maträtter du anger, men jag tycker inte att det brukar bränna fast. Du kan välja valfritt matfett till den.