Kokosolja kokosfett SKILLNAD?
Förutom ena är ekologisk, vad är skillnaden mellan:
Förutom ena är ekologisk, vad är skillnaden mellan:
Den till vänster är kallpressad och oraffinerad, den till höger är varmpressad och härdad.
Den övre smakar kokos. Upptäckte jag i julas när jag gjorde ischoklad. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig.
Den till vänster är kallpressad och oraffinerad, den till höger är varmpressad och härdad.
Oljan i burk (fast jag föredrar cocosa som inte luktar eller smakar kokos) använder jag för matlagning, i topparna på håret som inpackning, smörjer ögonfransarna varje kväll med det och de har verkligen blivit tjockare och längre :).
Hej! ... Kokos och kokosfett skall helst inte användas i matlagning. I vilket fall så skall de användas så lite som möjligt. Kokosfett är nämligen en utav de vegetabiliska fetter som till största delen innehåller mättade fettsyror, vilket bör undvikas i vår kost. Dessutom så bildar kokosfettet gifter vid uppvärmning, och detta även vid låg uppvärmning. (Palmolja är också en utav de vegetebiliska oljor som innehåller till stösta delen mättade fetter och såkedes heller inte är bra för oss och alltså bör undvikas i vår kost.) ... Med vänlig hälsning, Pentra
Hej! ... Kokos och kokosfett skall helst inte användas i matlagning. I vilket fall så skall de användas så lite som möjligt. Kokosfett är nämligen en utav de vegetabiliska fetter som till största delen innehåller mättade fettsyror, vilket bör undvikas i vår kost. Dessutom så bildar kokosfettet gifter vid uppvärmning, och detta även vid låg uppvärmning. (Palmolja är också en utav de vegetebiliska oljor som innehåller till stösta delen mättade fetter och såkedes heller inte är bra för oss och alltså bör undvikas i vår kost.) ... Med vänlig hälsning, Pentra
Det ekologiska kokosfettet innehåller mer mct som är en hälsofrämjande fettsyra. Kokos tål mycket upphettning och är lämpligt i matlagning.