• Anonym (Sgi)

    SGI vid nytt jobb

    Hejsan!

    Min sambo startar slutar på sitt jobb 31/3 och börjar nytt jobb 1/4. Han har en sjukdomsgrundande inkomst och kommer få en ny nu. Vi har tänkt att han ska gå ner till 80% efter sommaren och fylla ut 20% med fp men han kommer inte ha jobbat 6 mån än när han går ner i tid. Hans SGI kommer baseras väl på 100% och inte 80% eller måste han ha jobbat 6 mån på den nya arbetsplatsen för att hans SGI ska baseras på 100% lön? Han kommer som sagt ta ut en fp per vecka.

    Stort tack på förhand.

  • Svar på tråden SGI vid nytt jobb
  • Försäkringskassan

     


    Hej!


     


    Ja, grundregeln är att har man ett nytt arbete som är stadigvarande i 6 månader ska den ligga till grund för en ny sgi.


     


    I och med att han påbörjar ett nytt heltidsarbete och inte hinner arbeta heltid i 6 månader utan väljer att gå ner i arbetstid till 80 % och tar ut föräldrapenning med 20 % behöver vi titta på att han har arbetat heltid 6 månader i sitt föregående arbetet för att en ny årsinkomst från hans nya arbete.


     


    För mer information kontakta vårt Kundcenter 0771- 524 524 just i hans situation.


     


     


    Hälsningar Asta, handläggare

  • Försäkringskassan

    Hej igen!

    Lite text försvann i sista svaret som ska vara så här.
     


    I och med att han påbörjar ett nytt heltidsarbete och inte hinner arbeta heltid i 6 månader utan väljer att gå ner i arbetstid till 80 % och tar ut föräldrapenning med 20 % behöver vi titta på att han har arbetat heltid 6 månader i sitt föregående arbetet för att en ny årsinkomst från hans nya arbete ska kunna beräknas.


     


    För mer information kontakta vårt Kundcenter 0771- 524 524 just i hans situation.


     


     


     


     


    Hälsningar Asta, handläggare


     


     


     

  • Anonym (Sgi)

    Hej igen,

    Vilken SGI tittar ni på?

    Han jobbade heltid i 5 år på arbetsplats 1 tom 31 januari 2014. Sedan började han ett nytt jobb heltid (fast) där han jobbar i 2 månader 1 februari-31 mars på arbetsplats 2 och startar nu ett nytt jobb 1 april. Det nya jobbet från 1 april är tills vidare och kommer pågå längre än 6 månader.

    Hans nuvarande SGI är baserad från arbetsplats 1. Han har skyddat sin SGI då han inte varit utan jobb en enda dag men om han nu ska ta ut föräldrapenning, föräldraledighet vilken lön/arbetsplats kommer SGI:n baseras på? Likaså om han måste ta ut VAB, vilken SGI ska han ange? utifrån ovanstående frågor, vilken skillnad om han jobbat mindre än 5 månader eller mer än 6 månader på arbetsplats 3?

    Tack för svar.

  • Försäkringskassan

    Hej!

    Så som du beskriver situationen, kommer den sjukpeninggrundande nkomsten att baseras på den nya tjänsten om den antas vara längre än 6 månader.

    Hälsningar
    Tella, handläggare

  • Anonym (Sgi)

    Tack så jättemycket för snabbt svar. Såg att jag skrivit fel på datum, han slutade sin första anställning 31 jan 2015. Ok, då är det den anställningen han kommer påbörja som gäller.

Svar på tråden SGI vid nytt jobb