• Katta1

    Vad anser ni om i-Phone/ I-Pad som bruk för era barn?

    Jag har fått höra att under tre år ska man vara sparsam med att låta barnet använda sig av i-phone/ I-pad. Vad är er erfarenhet av detta?

  • Svar på tråden Vad anser ni om i-Phone/ I-Pad som bruk för era barn?
  • Frontline

    Gäller det bara just iPhone/iPad?

    Vi kör med Android både i mobilerna och surfplattorna och barnen har mycket nytta av dom..


    Livet är underbart när underlivet är bart :)
  • Katta1

    Ja, det gäller allt sådant enligt den här personen (en förskolelärare). Jag har en fem-månades bebis och går fortfarande på föräldrautbildning. Vi talade senast om livsstil och då nämnde hon ovanstående.

  • Pescetarian

    Min unge är fyra år och har endast tillgång till iPad och iPhone. På den spelas det (mest pedagogiska spel - superbra, anser jag!), samt tittas på barnkanalen.

    Det är inte lika fucked up bild på en padda som på en flimmerTV.

    TV'n är på EN gång om dagen, det är till morgonnyheterna. Avskyr vanlig TV.

  • Katta1

    Okej, har barnet alltid haft fri tillgång till dessa spel eller har ni haft någon gräns för hur mycket barnet får spela?

  • Helle 85

    Sonen på 2,5 får spela vid behov. Säg en tråkig lång väntan där man helst bör sitta still (flygplan, tåg, middag på restaurang osv) sen kan den komma fram nån gång hemma vid önskemål. Han har aldrig haft fri tillgång, det är lösen på både iphone å iPad som han inte vet om. Gnäller han eller blir upprörd när vi säger nej eller tar bort den så brukar det ta ett bra tag innan han får låna den igen. Den ska va en kul grej nån gång ibland å absolut inget han kan tjata sig till varje dag och bara "måste" ha. Det är mest pedagogiska spel och Barnkanalen.

  • Pescetarian
    Katta1 skrev 2015-03-21 18:21:02 följande:

    Okej, har barnet alltid haft fri tillgång till dessa spel eller har ni haft någon gräns för hur mycket barnet får spela?


    Den ligger alltid till hands, men används endast vid morgonTV samt kvällsTV (eller spel, beroende på vad barnet är sugen på att göra). Är det film, så blir det max en halvtimme på morgonen, samt max en timma på kvällen. Är det spel så blir det längre. Vilket jag tycker är bra då barnet lärt sig alfabetet, lite enklare matte, samt lite annat med hjälp av dessa spel.
  • Pentra

    Hej! ... Det som all bildskärms-media gör med människan är nämligen att verka som en drog och ge ett sugande behov efter mer, vilket efterhand, om det inte balanseras upp, leder till degeneration och negativa personlighetsförändringar. ... Det är alltså inte bara strålning från elektriska landvinningar och mobiltelefoner är skadlig för människor djur och växter. Även brukande av all tv-skärmsmedia är skadlig på kort och lång sikt. Dessa utstrålar nämligen svängningar som disharmonerar med den mänskliga hjärnan och leder den in i en långsam förtvining och mot fördumning och mot en allt mer märkbar form av demens. Människan drabbas även allteftersom av viktuppgång, motivations- och intresselöshet, aggressivitet och att man alltmer tappar livskraften. Även sinne för empati, ordning, ansvar och logik blir med tiden störda och förstörda vid användandet av dessa media. ... Det är alltså en väldig skillnad på att t.ex. läsa en fysisk bok mot att läsa den på en elektroniskt strålande skärm. Välj bort skärmen i möjligaste mån! Speciellt när det gäller små och växande barn eftersom dessa är extra känsliga. ... Visserligen så måste man ju, till och från, använda sig av och bruka tv-skärmsmedia, men viktigt är att man då också måste vara vaksam på att göra det med förstånd, och så absolut balansera upp dessa med genuint verkliga ting i livet såsom att sysselsätta sig med konkreta och materiella uppgifter, arbeta fysiskt, motionera på lagom nivå, läsa riktiga böcker och tidningar (dvs. i pappersform), använda papper och penna, vistas ute i naturen (se, känna, lyssna och ta in den) och gärna gå omkring barfota både ute och inne samt umgås fysiskt med vänner, nära och kära etc. ... Med vänlig hälsning, Pentra

  • Katta1

    Penitra- Ja, det var väl det hon var lite inne på- att dessa skärmar har en tendens att skapa ett beroende. Samtidigt menade hon att barnen tar efter oss. Sitter vi mycket med våra skärmar kan vi ju inte säga åt barnen att inte göra det. Barn gör ju som man gör inte dom man säger. Vill man få barn att minska på användandet måste man därmed börja hos sig själv menade hon.

Svar på tråden Vad anser ni om i-Phone/ I-Pad som bruk för era barn?