• AnnC
    Äldre 5 May 08:48
    5605 visningar
    27 svar
    27
    5605

    Missfall igen trots fragmin behandling

    Tredje missfallet nu, första med fragmin behandling för det upptäcktes att jag har antifosfilipid antikroppar.
    Nån mer som fått missfall trots behandling ni trodde på? Känns så hopplöst

  • Svar på tråden Missfall igen trots fragmin behandling
  • Äldre 5 May 09:08
    #1

    Hej!
    Känner igen mig men vill ge dig hopp.
    Jag fick barn efter 6 missfall.
    Efter det 3:e (ett av de hade vi sett hjärtat slå på VUL i v 8 o det blev ändå missfall sen i vecka 11 ) gjordes en missfallsutredning som visade APC resistens.
    Jag fick Fragmin o var så glad, nu skulle det ju fungera...men nej 3 missfall till blev det. Efter det 5:e reste vi till Aten o gjorde immunutredning (som visade högt tnf a)
    o så blev jag gravid igen o behandling sattes in så fort som möjligt (Intralipiddropp, Fragmin, Prednisolon, Trombyl,progesteron) men det blev ändå missfall, den gången visade VUL ofostrig graviditet i v 9 som blödde ut en vecka senare.

    Så blev jag gravid igen, för 7:e gången, på min 42 års dag o äntligen gick det vägen.
    Med samma behandling...(bla.prednisolon till v 23 o Trombyl till v 35 o
    Fragmin till v 37) o varje VUL var så nervöst o sen när jag kände bebisen i magen...helt otroligt...men kollade alltid efter blod på pappret...oron satt i o inte så konstigt efter allt vi gått igenom.
    Vår lilla flicka fyllde nyss 1 år.
    Det tog nästan 4 år att få barn för oss, från det vi började försöka med ÄL tester.

    tips: fertilitetsguiden.se
    (Eskimå fiskolja o tomatjuice tog jag också förresten)

    Hur gammal är du?
    När sattes Fragmin in?
    Jag hade Fragmin från 1 vecka efter ÄL varje månad vi försökte, alltså nästan 1 vecka innan BIM o sen stoppade jag ifall mensen kom o så på det igen nästa månad (även prednisolon tog jag från precis innan ÄL)
    Dr D i Aten hjälpte oss. Du kan läsa mer i Atentråden.

  • AnnC
    Äldre 5 May 09:22
    #2

    Hej Che, vi har pratat lite innan i Aten tråden. Känner mig inte riktigt hemma där dock eftersom jag ju inte behandlas av dr D

    Jag tar fragmin en vecka efter äl till mens eller fortsätter vid plus. Är snart 34 år.

    Som du själv skrev, var glad de hade hittat nåt o att jag fick behandling. Var säker på att det skulle hjälpa. Är gravid i v 9 nu men graviditeten har stannat, har inte blött ut det än...,

    Ska prata vidare med min läkare i veckan, måste ju sätta till nåt mer, det kan ju varit ett "vanligt oturs" missfall men så naiv tänker jag inte vara och chansa.

    Jag tänker prednisolon eller helst ivig drop som dr braverman pratade om (hade en telefon konsultation). Men jag läste så många bra historier av de som lyckats efter fragmin och trombyl behandling just med dessa antikroppar.

    Jag vill gärna göra det där immuntestet men vi får se. Jag vet ju å andra sidan redan att det är immunrelaterat.

    Tomatjuice drack jag till plus. Tänk om jag var tvungen att fortsätta!!! Är det mitt fel?? Fan vad man klandrar sig själv. Vet ju inte om det hade hjälpt.

    Förlåt för rörigt inlägg...

  • AnnC
    Äldre 5 May 09:33
    #3

    Vet du förresten vad skillnaden är på IL och IVIG? Jag har för mig båda är nåt drop?

  • Äldre 5 May 10:55
    #4

    Kan tyvärr inte något om Ivig (men står säkert i fertilitetsguiden.se)
    men IL är dropp Ja, en vanlig fettlösning som till o med tillverkas i Sverige.
    Jag tjatade om både Fragmin o prednisolon o progesteron men fick bara Fragmin av svensk läkare.De verkar inte bry sig om utländsk forskning.

    Beklagar att det avstannat...så hemskt det är att bara vänta på att börja blöda.

    Klandra inte dig själv...tror inte tomatjuice gör så stor skillnad bara det.
    Intralipiddropp o prednisolon är nog det viktigaste.
    Men om man som jag har just högt tnf a så kan tomatjuice hjälpa, o då är det ju bra att alltid dricka det..fast jag drack det nog bara några månader innan o några månader in i graviditeten.

  • Äldre 5 May 19:43
    #5

    Hej och ledsen att höra om att din graviditet avstannat Jag förstår att du är ledsen nu men som tur finns det andra mediciner såsom IL och pred som kan hjälpa dig! Du är så välkommen till Aten tråden även om du inte behandlas av Dr D Flera där går t ex på Serum i Aten och inte alls hos D. Du kan ha nåt annat än 'bara' dessa antikroppar och därför hjälpte inte fragmin. IL är likvärdigt ivig (i de flesta fall) men en blodprodukt och kostar skjortan så jag rekommenderar dig inte att ta ivig. Prova först iaf med IL, jag tror att den kommer att ge dig samma resultat. Man har frångått ivig på många kliniker när man märkt hur bra IL verkar.

    Hej che!! Hur har du det...?

  • Äldre 5 May 20:06
    #6
    Cathy skrev 2015-05-05 19:43:18 följande:

    Hej och ledsen att höra om att din graviditet avstannat Jag förstår att du är ledsen nu men som tur finns det andra mediciner såsom IL och pred som kan hjälpa dig! Du är så välkommen till Aten tråden även om du inte behandlas av Dr D Flera där går t ex på Serum i Aten och inte alls hos D. Du kan ha nåt annat än 'bara' dessa antikroppar och därför hjälpte inte fragmin. IL är likvärdigt ivig (i de flesta fall) men en blodprodukt och kostar skjortan så jag rekommenderar dig inte att ta ivig. Prova först iaf med IL, jag tror att den kommer att ge dig samma resultat. Man har frångått ivig på många kliniker när man märkt hur bra IL verkar.

    Hej che!! Hur har du det...?


    Hej! Jo tack min lilla tjej fyllde precis 1 år. Tiden går så fort. Hon går med stöd o några steg utan, busar o står i här hela dagarna.
    Mitt framfall är inte så mycket bättre...3:e prolapsringen nu (fick ju vänta 9 månader innan jag överhuvudtaget fick hjälp för mina besvär)...och väntar på tid till läkare för koll om det ev kan opereras, ska ju inte behöva känna av mitt underliv hela tiden..inte så kul.
    Hur mår du själv?

  • AnnC
    Äldre 5 May 21:41
    #7

    Ok så IL och ivig ska ge ungefär samma effekt? Hittade precis en sida där det står om ivig behandling mot höga nk celler och att kvinnor med antifosfilipid antikroppar ofta har höga nk celler. Kan man ta prov på nk celler här i Sverige tro?

    Annars låter det ju rätt så klockrent. Det är det jag måste prova. Tillsammans med pred, fragmin o resten av gänget så klart.

    Och i vilket fall kan väl drop inte skada??

    Det blir ju inte lätt att få ut detta här hemma gissar jag men min läkare har varit väldigt bra hittills så jag samlar underlag som jag kan visa henne på fredag!

    Hur ska man annars få tag på det?? Suck!

  • AnnC
    Äldre 6 May 07:18
    #8

    Che, kunde ni försöka direkt igen efter det sista missfallet med all behandling? Eller väntade ni en mens emellan?

  • AnnC
    Äldre 6 May 08:06
    #9

    Cathy vet du om man tar IL och ivig lika ofta, och hur ofta är det eller kan det vara olika?

  • Äldre 6 May 08:07
    #10

    che; ja, tiden går fort! Å stackars dig, jag kan bara ana hur jobbigt det måste ha varit med dina besvär efter förlossning. Och så säger dom att vaginal förlossning är mindre risk - struntprat! Har läst (och hör flera väninnor) som fått olika typer av problem efter förlossning. Jag hoppas du kommer till operation om det är det du vill och det kan hjälpa. Verkligen inte roligt att känna sitt underliv hela tiden....ta hand om dig! Vi testar om vi kan få syskon men mitt immunförsvar har verkligen gått till försvar....tror inte bara IL (och det andra gamla) hjälper längre Men blir det inte så blir det inte, vill är så tacksamma över att ha vår tjej.

Svar på tråden Missfall igen trots fragmin behandling