Frysta importerade bär, äta utan att koka dem först?
Det har handlats frusna blåbär, jordgubbar och hallon i hemmet som är importerade/paketerade i Bulgarien, Polen(!!), Chile och Ungern. Det handlar om tre-fyra paket bär som ska användas till tårtdekoration. Allt är köpt på ICA, hallonen och blåbären (i ett paket var de blandade, men blåbären är visst svenska).
Jag som är emetofob har länge varit noga med att undvika åtminstone frysta hallon, inte minst efter händelsen på ålderdomshemmet (även om de tydligen inte såldes i butik och har återkallats helt) och dessutom har ju sådana fall uppstått långt innan det. Nu råder det delade meningar hemma då jag är den enda som envisas med att vi borde koka dem innan de används. Det lär bli ca 15-30 pers totalt som lär äta dem och jag vill helst inte riskera något.
Vad säger ni, ska jag koka dem i alla fall eller bara gå med på att låta dem tina?
Jag har fått höra att "det då bara blir sylt av det, så då kan man lika gärna använda det från början", men mig veterligen blir det inte sylt efter en minuts kokning.