Har du testat marmeladgodis? Det kan ju bli lite segt eller tom knäckigt om det får koka tillräckligt länge.
Jag har kokat på drygt 200 gram bär eller frukt (mosat), 1/2 dl glykos (eller vit sirap), 2 dl syltsocker (eller socker plus pektin) som kokas ihop ca 15 minuter. Lite citron kan tillsättas om frukten inte är syrlig. 3-4 gelatinblad smälts och rörs ner mot slutet. Häll i form som är klädd med något som släpper lätt (för annars blir det bara kladd!!), typ vaxpapper, och låt stelna. Skär i bitar och doppa i strösocker.
De har ju också gelatin, men det går att få marmeladen karamellig och knäckig om den kokar ihop tillräckligt så att sockerhalten blir tillräckligt hög. Googlar du kan du säkert hitta vilka temperaturer du får bäst konsistens med (eller bättre recept!). Hallon har varit populärast i min familj, men mango, äpple och slånbär har funkat ok med. Kul med olika färger.