• Dexter dot com

    Hur mycket per person?

    Har fått i uppdrag att laga midsommarlunch åt 20 karlar på jobbet. Jansson, ägghalvor,prinskorv,köttbullar,sill och färskpotatis ska serveras men jag har ingen aning om mängder.....kan nån ge mig lite riktlinjer hur jag räknar så det inte blir mängder över men heller inte riskerar att ta slut.

  • Svar på tråden Hur mycket per person?
  • Lena

    Räkna 1ägg per person. 6-7 portioner Jansson. 4 prinskorvar och fyra köttbullar per person. Sen fem stora sillburkar av olika sorter. Räkna med en sådan man tar potatis med i butik per person. Glöm inte gräddfil och gräslök.

  • kallebakom

    kött på resturang = 1 port = 200gram,altså behöver du 2kg kötbullar 2kg prinskov,20 port = 4kg

Svar på tråden Hur mycket per person?