Forum Inaktiva: Allergiexperten - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • björk pollen och hasselnöt allergi

  Tor 9 jul 2015 19:48 Läst 2051 gånger Totalt 2 svar
  Anonym (Sa)
  Visa endast
  Tor 9 jul 2015 19:48 +1

  Hej! Jag är 21 år och fick för nån månad sen reda på att jag är allergisk mot björk pollen och hasselnöt. Jag har aldrig varit allergisk mot nånting tidigare och har som aldrig reagerat på nånting, men för några månader sen när jag satt i samma rum som min kompis som åt nötter började mina ögon tåras och klia och näsan började rinna så jag kollade upp de och fick svaren. De jag undrar är, när man blir allergisk mot björk pollen samtidigt som hasselnöt är de då en mildare allergi mot hasselnöt? Jag har panikångest och får attacker av att övertänk när jag äter saker som kan innehålla olika nötter.. då känns de som att jag inte kan andas osv. Känns inte som att jag klarar av att leva ett normalt liv när jag får panikångest av minsta lilla.. :(

 • Fre 10 jul 2015 12:23 #1 +1

  Hej!
  Allergi kan visa sig med olika symtom, det viktigaste är att veta om man har en livshotande allergi vilket är väldigt ovanligt. Du reagerar mot nötter eftersom du är björkpollenallergisk, det är vanligt eftersom det är liknande allergener. Undvik nötter förstås eftersom du får symtom och se också till att du har någon antihistamintablett att ta om du får allergiska symtom. Dessa finns att köpa receptfritt på apotek.
  Att låta provsvaren begränsa ditt liv är inte bra. Jag tycker att du bör ta kontakt med den läkare som ordinerade proven och få en ordentlig information om provsvaren och eventuell medicinering och råd vad som gäller för just dig.
  Dina symtom är inte ovanliga när man har pollenallergi.
  vänliga hälsningar Anitha

 • Anonym (Sa) Trådstartaren
  Visa endast
  Fre 10 jul 2015 19:09 #2

  Tack för svaret! Jag ska ringa upp läkaren och prata igenom de med han :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll