• Äldre 16 Aug 18:59
  2289 visningar
  2 svar
  2
  2289

  Multiallergiker och matvägran

  Har en son som är 11 år och är allergiskt mot ägg,mjölk,fisk,nötter,baljväxter,soja och spannmål. Troligtvis pga av sina allergier så äter han inte och har aldrig ätit något vidare. Riktigt akut blev det i Maj då han vikt rasade rejält och han har nu fått en sond. Så vikten har ju ökat med åt han lite innan så äter han verkligen inget nu. Jag undrar om det finns andra som går igenom eller har gått igenom nåt liknande och hur och var man kan få hjälp. sjukvården hjälper oss till viss del men inte riktigt med det som är ett riktigt problem och det är ätandet. Vi har kämpat i 11 år nu och jag börjar bli riktigt desperat. Någon som vet nåt ?

 • Svar på tråden Multiallergiker och matvägran
 • Äldre 19 Aug 20:56
  #1

  Hej! Eftersom sonen har konstaterade allergier så är det troligtvis en barnläkare som varit inkopplad med att ställa diagnos. Nu har ditt barn sond på grund av han har svårt att äta. För mig låter det som att barnet måste ha en kontakt med barnklinik med specialutbildade läkare och barnsjuksköterskor som kan ge råd och hjälpa er att hantera situationen. Finns ingen barnklinik inkopplad tycker jag du ska be att din son blir remitterad till en sådan snarast. Mat via sond ger mättnadskänsla så känslan och behovet av matintag via munnen kan minska och i ert fall är det ju redan ett problem med att få sonen att äta.
  Kontakta alltså ansvarig läkare som bedömde att sond skulle sättas och se till att få ett handlingsprogram och eventuell remiss för vidare hjälp för din son.
  vänliga hälsningar Anitha

 • Äldre 19 Aug 22:47
  #2

  Hej
  tack för svaret. Ska prata med hans läkare och se om man kan få komma till matlaget i Uppsala där dom verkar ha kommit längre med att hitta en handlingsplan för sådana här barn.

Svar på tråden Multiallergiker och matvägran