Smakrik laktosfri ost?
Ska bjuda ett gäng på middag varav en är laktosintolerant. Har planerat att göra en bakpotatisröra med bland annat västerbottensost, vad kan jag byta ut västerbottensosten mot som både är laktosfritt och gott?
Ska bjuda ett gäng på middag varav en är laktosintolerant. Har planerat att göra en bakpotatisröra med bland annat västerbottensost, vad kan jag byta ut västerbottensosten mot som både är laktosfritt och gott?
Västerbottenost är laktosfri.
www.skanemejerier.se/sv/Vara-produkter/Om-vara-ostar/
Västerbottenost är laktosfri.
www.skanemejerier.se/sv/Vara-produkter/Om-vara-ostar/
Åh, perfekt =)
Du kan göra en egen veganost:
Ingredienser:
8 ½ dl vatten
2 dl morötter (eller kålrot eller färigkokta röda linser)
3 msk agar-agarpulver
3 dl naturella cashewnötter (eller naturella jordnötter)
1 ½ dl b-jäst/näringsjäst
6 msk citronsaft eller limesaft
2 tsk salt
2 krm vitlökspulver
2 krm gurkmeja
2 krm paprikapulver
Gör så här:
Mixa alla torra ingredienserna fint i en mixer. Pressa även ur citronsaften i en liten skål eller glas.
Riv morötterna fint och koka upp dem tillsammans med vatten, låt sjuda i 10 minuter (använder du röda linser kokar du upp vattnet och går till nästa steg.)
Koka upp igen och häll i agar-agar och låt sjuda i 5-10 minuter.
Tillsätt citronsaften och agar-agarblandningen i mixern och mixa tillls det blivit en fin smet. (Man kan behöva stanna mixern kort och blanda lite i bottnen för att få upp de torra ingredienserna.)
Häll upp i en burk och låt svalna helt 1-2 timmar och häll ut den på en tallrik eller ostbricka.
Du kan göra en egen veganost:
Ingredienser:
8 ½ dl vatten
2 dl morötter (eller kålrot eller färigkokta röda linser)
3 msk agar-agarpulver
3 dl naturella cashewnötter (eller naturella jordnötter)
1 ½ dl b-jäst/näringsjäst
6 msk citronsaft eller limesaft
2 tsk salt
2 krm vitlökspulver
2 krm gurkmeja
2 krm paprikapulver
Gör så här:
Mixa alla torra ingredienserna fint i en mixer. Pressa även ur citronsaften i en liten skål eller glas.
Riv morötterna fint och koka upp dem tillsammans med vatten, låt sjuda i 10 minuter (använder du röda linser kokar du upp vattnet och går till nästa steg.)
Koka upp igen och häll i agar-agar och låt sjuda i 5-10 minuter.
Tillsätt citronsaften och agar-agarblandningen i mixern och mixa tillls det blivit en fin smet. (Man kan behöva stanna mixern kort och blanda lite i bottnen för att få upp de torra ingredienserna.)
Häll upp i en burk och låt svalna helt 1-2 timmar och häll ut den på en tallrik eller ostbricka.
Kan man hyvla den sen? :)
Kan man hyvla den sen? :)