Jag tror du kan vara lugn, jag har inga statistiska bevis eller något men det känns överdrivet att vara rädd bara för att man låtit en flaska stå en stund till exempel.
Jag flaskmatade min son från tidig ålder och var livrädd att göra fel i början. Sen blev han sjuk och från det att han var ca 10 dagar gammal var vi inlagda på Astrid Lindgrens barnsjukhus med honom.
Där gjorde de så att de kokade vatten och tillagade babysemp som sedan stod färdigblandad i kylen, bara att värma vid behov.
Och efter det sen tänkte jag att kan de ge sina små, svårt sjuka och ibland prematura bebispatienter babysemp på det här viset. Tvärt emot vad som står på förpackningen. Då kan vi göra så hemma också!
Så napparna kokade vi en gång i veckan, i övrigt gick de i diskmaskinen ihop med flaskorna. Och så ordnade vi ny ersättning varje morgon som vi tog av under dagen.
Detta kanske var en riskhantering i vissas ögon men som sagt, vi hade inte gjort det om vi inte sett det på sjukhuset.