Forum Inaktiva: Allergiexperten - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Symtom efter behandling mot skabb

  Fre 18 sep 2015 02:07 Läst 5919 gånger Totalt 1 svar
  Fre 18 sep 2015 02:07

  Jag är hemskt ledsen om denna tråd hamnade fel, men denna kategori var nog den bästa.

  I början av maj blev min sambo smittade av skabb och givetvis fick jag samma symtom kort därefter. Vi behandlade oss båda med tenutex i först 48 timmar och sedan 24 timmar efter en veckas tid. Sedan dess har jag haft klåda. Men inte hon. Klådan kan lika väl komma på morgonen som på kvällen. Den sitter liksom i oavsett tid på dygnet och man blir lite galen.

  Man trodde först att jag bara var överkänslig mot tenutexen, fick då stark kortison 'mometason' mot klådan, den la sig efter två veckor, men kom tillbaka efter ett par dagar så fort jag slutade ta kortison.

  Har sedan behandlats mot ljumsksvamp med bl.a Pevisone (grupp II). Klåda sitter fortfarande i. Det är inget psykiskt.

  I underlivet är det väldigt ömt både på pungen och penisen, börjar man klia är det kört - då fortsätter det bara och man tvingas ta någo typ av kortison. När jag kliar kommer det fram mjuka knottror som försvinner efter ett par dagar, gissar på att det är talgkörtlarna som "svullnar upp". Kliar inte bara i underlivet, ibland kommer det på nedersidan av ryggen och det är även på/mellan skinkorna. Däremot får jag som finneliknande utslag på skinkorna, dessa försvinner efter någon dag. Har råkat klia sönder någon av dem någon gång och då har det bara börjat blöda. Det är dock inga finnar, finns inget 'var' i.

  Varken jag eller hudspecialistläkare på Sahlgrenska Hudmottagning trodde på skabb efter att jag beskrev mina symtom. Man kollade även efter skabbgångar och hittade inga, givetvis såg man de tidigare gångarna i underlivet. De tog odlingsprov för svamp när jag var där senast, men svar får jag först om flera veckor.

  Jag undrade mer om det finns något konkret ni kan tänka er att detta kan vara? Jag är hygienisk, har provat att byta från ett parfymerat tvättmedel till oparfymerat under ett par veckors tid (utan förbättring). Vi har inte bytt tvätt/sköljmedel på flera år och har aldrig haft problem innan. Är inte heller allergisk mot något så vitt jag är medveten om.

  Vad som motsäger att det skulle vara skabb nu: Det kommer inte enbart kvällstid, det känns inte som samma klåda som när man hade skabb innan. Min sambo har inga som helst problem med klåda trots att hon också hade skabb innan. Vi var väldigt noga med sanering, alla kläder tvättades/vädrades samt vädring av skor/jackor.

  Tacksam för alla tips jag kan få!

 • Tis 29 sep 2015 20:26 #1

  Hej! Du har många frågor om dina hudbesvär. Jag föreslår att du kontaktar hudläkaren igen för ny bedömning eftersom det inte går att besvara dina frågor utan att kunna se utslagen. Vänliga hälsningar Anitha

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll