Speciellt den här tiden på året är rotfrukter billiga och goda. Morötter, palsternackor, rotselleri, persiljerot, olika betor, finns massor. Och vitkål är också billigt. Det går att använda till det mesta. Strimla vitkål och riv rotfrukter och blanda i köttfärsen, blir både billigare och nyttigare. Broccoli och blomkål skulle jag dock köpa fryst istället för färsk, man brukar få skära bort så mycket på de färska att kilopriset blir onödigt högt.
Är mer vegetariskt överlag. Baljväxter är en billig proteinkälla, köp då torkade och koka själv. Röda linser brukar vara bra om man har kräsna barn, kokar man dem ordentligt försvinner de in i såsen och märks knappt. Dessutom går de fort att koka och kräver inte blötläggning. Pastasås med linser, olika rivna rotfrukter, lök och krossad tomat är väldigt billigt, gott, och passar bra till storkok och matlådor. Även om man äter kött varje dag kan man minska mängden per måltid och ersätta med baljväxter och grönsaker.
Baka eget bröd, det är mycket billigare än köpt. Havregrynsgröt är billig frukostmat.