• Äldre 4 Nov 11:23
  3822 visningar
  2 svar
  2
  3822

  Adoptera från Ungern eller Makedonien? Landdilemma!

  Vi står i begrepp att adoptera och väljer mellan Ungern och Makedonien. Till Ungern kan man skicka ansökan direkt, men väntetiden är drygt 2 år (för barn upp till 3,5 år). Makedonien måste vi vänta ett år på att skicka ansökan eftersom man måste vara öppen för barn upp till 4 år (har en dotter som är tre) och sen är väntetiden ett år drygt. Den totala väntetiden är alltså densamma, men kan komma att förändras om Makedonien går från pilotland till "vanligt" land. Dock tenderar barnen från Makedonien att vara yngre än de i Ungern, vilket ju är bra ur anknytningsperspektiv.

  Vad jag skulle vilja ventilera lite här är:
  1) Vilket land hade ni valt?
  2) Finns det någon här som adopterat från Ungern/Makedonien? Vad är era erfarenheter? Hur gamla var barnen? SN? Hur upplevde ni processen och landet? Med mera.

  Tack på förhand!


  Adoption Ungern Makedonien Land
 • Svar på tråden Adoptera från Ungern eller Makedonien? Landdilemma!
 • Äldre 9 Nov 21:48
  #1

  Hade valt Ungern. Pilotland är ju väldigt osäkert, och vad jag kan se har det endast kommit hem ett barn från Makedonien än så länge. Känns ju också bra att ansökan har kommit iväg och att väntan/väntetiden i landet har börjat ticka, istället för att vänta på att skicka iväg ansökan och inte veta hur köerna och väntetiderna förändras undertiden. Hur lång kötid har ni i organisationen/organisationerna?

 • Äldre 11 Nov 19:22
  #2

  Vi har ett års kötid på AC och ingen kötid på BFA (men det spelar ingen roll för ansökan kunde skickas till Ungern direkt).

  Det rimliga är ju att skicka till Ungern, men där är ju barnen generellt lite äldre (typ 3-4 år)...

Svar på tråden Adoptera från Ungern eller Makedonien? Landdilemma!
Logga in
Bli medlem