• yakumo

    Blir stekt sockerkaka med hallon och maräng gott?

    Till nyår tänkte jag ha hemgjord glass och vill ha något varmt till det.

    Då hittade jag på en grej som jag undrar om det blir bra?

    1 Stek en skiva sockerkaka 1x3x3cm i mycket smör.
    2 Lägg på ugns plåt
    3 Lägg tinade hallon ovanpå
    4 Täck sockerkakan och hallonen genom att spritsa fransk maräng ovanpå
    5 Ställ in i ugnen på "grill" till bakelsen har fått fin färg.
    6 Ätes varm med glass

    Är det någon som testat det här eller liknande?
    Blev det bra?
    Kan man förbättra receptet?
    Något man bör tänka på?

  • Svar på tråden Blir stekt sockerkaka med hallon och maräng gott?
  • Norris

    Det låter jättegott tycker jag :)
    Men det kan inte bli lite "vattnigt" med hallonen? Jag tänkte att marängen suger åt sig den vätskan så den blir lös?

  • BCH52

    Låt hallonen rinna av lite innan du lägger dem på sockerkakan. Jag är lite osäker på hur marängen kommer att uppföra sig tillsammans med den fettindränkta sockerkakan, maräng som kommer i kontakt med fett kan sjunka ihop till en kladdig hög. Gör ett test i förväg! Alternativt tar du en skiva utan att steka i smör istället. Det blir då lite som en klassisk Glacé au four fast med bär i stället för glass.

  • K med lilla E

    1x3x3 cm, är inte det en väldigt liten bit? Jag tycker det låter jättegott, prova det innan du ska ha bjudningen :)

  • yakumo

    Ja, det blir som en Glace au four, fast utan glass, då jag ska ha glassen separat.

    Och det blir kanske som svar på den andra frågan. Detta ska bli som i en del i en större dessert. Efter en stor förrätt och huvudrätt

Svar på tråden Blir stekt sockerkaka med hallon och maräng gott?