Romtopf - börja göra den i Skåne och ta med den norrut på flyget?
Jag spenderar somrarna nere hos mina föräldrar i Skåne. De bor nära en jordgubbsodling med självplock så vi brukar plocka 13-14 liter åt gånger vid några tillfällen under sommaren.
Tyvärr klarar man ju inte av att äta hur mycket som helst och jag kan knappast frakta upp bären norrut såvida jag inte gör sylt eller annat av dem. Nu äter vi sällan sylt och marmelad så jag funderar på att göra en romtopf (närheten till Danmark gör ju dessutom att tillgången på god och billig rom är bra). Här uppe har vi vinbär som man skulle kunna fylla på i romtopfen.
Jag vet inte hur jag ska göra:
1) Göra allt här uppe med dyrare och sämre bär.
2) Göra hela romtopfen i Skåne med bara jordgubbar och ta upp med flyg (väl inpackat).
3) Börja göra den i Skåne med jordgubbar, frakta upp den med flyg och fortsätta fylla på med vinbär