Forum Hjälp/Råd - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • adoption

  Tor 4 feb 2016 16:40 Läst 2142 gånger Totalt 1 svar
  Tor 4 feb 2016 16:40

  Är en ensamstående kvinna på 42år, som ska försöka adoptera. Någon som vill berätta hur en medgivarutredning går tillväga och om någon som vill dela med sig av sina erfarenheter? Någon som varit eller som är i samma sits som mig som vill dela med sig?

 • Tor 4 feb 2016 19:45 #1

  Grattis till ditt beslut!

  Det kan vara så att du har väldigt ont om tid. En del kommuner tar socialstyrelsens rekommendation, att man inte får ha fyllt 43 år när man ansöker om adoption, som lag.  Du behöver snabbt kontakta socialtjänsten i din kommun, oftast familjerätten, och be dem hänvisa dig till vilken föräldrautbildning du ska gå, utbildningen är obligatorisk. Samtidigt rekommenderar jag att du lämnar in blanketten som heter något i stil med "ansökan om medgivande för internationell adoption" nu innan du fyller 43.

  Här hittar du lite information från Adoptionscentrum, inte allt för uppmuntrande tyvärr men ge inte upp för att du läser den, ring o prata med dem om just dina möjligheter. Jag ser att det är ett år sedan texten uppdaterades och adoptionsvärlden förändras ständigt så nya möjligheter kan ha kommit.

  www.adoptionscentrum.se/sv/Adoption/Ensamstaende/

  Många av barnen som adopteras idag har någon form av medicinsk diagnos så det är nog en bra ide att redan nu börja fundera på vilka diagnoser du känner att du som ensamstående mäktar med. Diagnoser som innebär känd sömnproblematik tex är ju ännu jobbigare om man inte kan turas om medan tex blodsmittor inte borde ha så stor betydelse om man är två som kan turas om eller ej (så tänker i alla fall jag men jag kan ha fel).

  LYCKA TILL!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll