Googlade och hittade detta
Ja, det stämmer att risken att bli smittad av parasiten toxoplasma är större om man äter rått/otillräckligt tillagat lammkött än tex oxkött. Jag ser dock inte någon anledning till oro i ditt fall. Risken att bli smittad är för det första mycket liten. För det andra dör toxoplasmaparasiten redan vid 65 grader och vad jag förstår kan en lammstek fortfarande vara rosa inuti trots att innertemperaturen varit 60-70 grader vid stekningen. För det tredje är chansen stor att du är immun mot toxoplasmaparasiten om du haft katt någongång i ditt liv.
2-3 veckor efter att du fått i dig parasiten kan du göra ett blodprov för att se om du smittats. Men jag vet inte mer än så (hur blodprovet går till och om barnmorskan kan göra det eller om du måste gå via din vårdcentral). Om du är mycket orolig tycker jag att du tar upp detta med din barnmorska, så kan hon berätta mer om hur detta blodprov går till och så kan ni tillsammans göra en bedömning i huruvida du ska ta det eller inte.