Forum Avbruten graviditet - änglarum
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • CMV virus - rekommendationer avbruten graviditet

  Lör 13 feb 2016 09:28 Läst 2856 gånger Totalt 1 svar
  Lör 13 feb 2016 09:28

  Hejsan,


  VI har precis fått veta vid UL vecka 20 att min lilla dotter i magen verkar ha en hjärnskada. Hjärnan ser bra ut men det är ett område runt, som en ring, och det verkar tyda på att neuronerna inte har migrerat ordentligt.


  Vi har gjort ett mer avancerat fostervattens prov och det har kommit upp att mitt barn är smittat med Cytomegalovirus. Vi saknar fortfarande en del prover och jag måste kolla om jag fått viruset under graviditeten eller innan men det var sämsta tänkbara svar.


  Är det någon annan här vars barn har fått skador från CMV virus?


  Vi ska även göra en MR på hennes hjärna nästa vecka men det finns antagligen ingenting vi kan göra än att avbryta graviditeten. Vi har försökt få barn i flera år och vår dotter har kommit till på första IVF. Vi är naturligtvis helt förkrossande och jag tror fortfarande inte jag har tagit till mig det hela riktigt, vi ska ju göra fler prover etc så det finns kanske en 0.01% chans?


  Nu undrar jag, till er som gått igenom detta, hur fungerar förlossningen till ett väldigt aktivt och levande barn i magen? Några rekommendationer? Har ni flesta gjort en begravning eller liknande efteråt? Såg ni/lärde ni känna lilla barnet efter förlossningen eller mår man bara sämre av det?


  Jag försöker intala mig att vi har haft tur som upptäckt denna skada så pass tidigt, hon hade nog inte överlevt utanför magen. Så på något vis skulle jag vilja göra förlossningen och perioden efter till något så fint och minnesvärt som möjligt, inom ramen för denna fruktansvärt ledsamma situation. Jag vill kunna se tillbaka på mitt lilla änglabarn med värme.


  Jag vet inte ens om det är möjligt, jag har ju inte gått igenom detta än men om någon har några tips eller erfarenheter så vore jag innerligt tacksam.


  Tusen tack!

 • Anonym (P)
  Visa endast
  Sön 14 feb 2016 00:09 #1

  Åh, jag beklagar så väldigt mycket! Jag önskar så att du/ni inte behöver gå igenom detta. Hoppet är det sista som lämnar en!

  Jag har gått igenom en förlossning i v 21+, men vår lille pojke hade redan dött några dagar tidigare, så det var inte riktigt som ni.

  Jag hade innan förlossningen gått igenom två förlossningar "på riktigt", med två levande barn.

  Jag kan tänka mig att du kommer att få en tablett som avstannar graviditeten, så att du inte föder ett levande barn. Det låter hemskt, men hon kommer att somna så gott! Du har gjort ett superjobb som har burit på henne hela den här tiden!

  För mig kändes det skönt att gå igenom förlossningen, smärtan tog bort den avgrundsdjupa sorg jag kände, i alla fall för stunden. Efteråt hade vi honom hos oss i flera timmar. Vi tog även bilder på honom. Om ni inte vill titta på henne så rekommenderar jag er att fråga barnmorskan om hon kan ta bilder, ifall ni ångrar er. Något av det svåraste jag har gjort var att lämna honom där, men barnmorskan och prästen lovade att ta väl hand om honom. Han kremerades och begravdes som anonym i minneslund.

  Det låter kanske som att jag tar lätt på det, men de dagarna, och flera månader efter, var de värsta i mitt liv. Men jag, och vi, tog oss igenom det! Och det kommer ni också att göra. Jag förstår att det måste kännas extra jobbigt eftersom ni har fått kämpa en del för att dit ni är, och jag ska hålla alla tummar för att er lilla flicka en dag får ett syskon!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll