• Gunilla1957

    Varför blir omeletten alltid annorlunda?

    Varför blir mina omeletter ena gången perfekta och lossnar lätt från stekpannan med en gyllenbrun fast stekyta, för att sedan nästa gång bränna fast helt i pannan och bara bli en enda gegga när jag försöker ta loss dom? Jag gör ju allt likadant varje gång. Samma panna, steker med smör på medelvärme. Jag får nästan för mig att det är något med äggens kvalitet som avgör. Allt annat är ju lika.

  • Svar på tråden Varför blir omeletten alltid annorlunda?
  • Gunilla1957

    Nej men nu vet jag nog vad som händer ibland. Tror det är när smeten är lite för lös, alltså för mycket mjölk/vatten/grädde, samt för låg värme när smeten hälls i.

    Vad brukar ni andra ha i era omeletter? 

  • Tow2Mater

    Lök, paprika, tomat, bacon, korv, skinka; vad som nu finns hemma.... och sen smält ost emellan den dubbelvikta omeletten! :)

    Blir den inte "ihopvikbar" pga samma problem ibland som dig, blir det äggröra.

Svar på tråden Varför blir omeletten alltid annorlunda?