• Ezqilina

    Blod i fläskkarrén? Går den äta?

    Strimlade precis upp en bit hel fläskkarré och i vissa bitar av det tjocka, hårda fettet så pressades det ut blod...alltså jag är ganska säker på att det inte var bara köttsaft utan det var mörkrött som blod. Trodde först jag skurit mig i fingret innan jag fattade att det kom från köttet...

    Googlade detta men hittade inget...är köttet ok att äta tro? Skar bort de bitarna där jag såg blod men ändå...köttbiten såg fin ut i övrigt och det är svenskt kött (märke Garant)...

    Konstigt, aldrig varit med om, kändes ofräscht..?

  • Svar på tråden Blod i fläskkarrén? Går den äta?
  • Lena

    Var den rå är det helt okej och bara att tillaga

  • Pimpinellan
    Lena skrev 2016-03-31 17:41:47 följande:
    Var den rå är det helt okej och bara att tillaga
    Jag tolkade det som att köttet var stekt, men var det rått är det ju alldeles normalt.
  • Ezqilina

    Ja den var rå men ska såklart tillagas väl ?

    ok kändes bara så ofräscht med blod trodde inte det kunde finnas kvar...:/

  • Pimpinellan
    Ezqilina skrev 2016-03-31 17:46:09 följande:
    Ja den var rå men ska såklart tillagas väl ?
    ok kändes bara så ofräscht med blod trodde inte det kunde finnas kvar...:/
    Jodå,det kan det, men det försvinner ju vid tillagningen.
Svar på tråden Blod i fläskkarrén? Går den äta?