Hej! ... Om man vill undvika benskörhet, eller motverka en begynnande, så borde man utesluta så många mejeriprodukter som möljigt, som är baserade på komjölk. Detta eftersom mejeriprodukter från just kor innehåller sammansättningar som inte är bra för människokroppen. Detta är eg känt sedan många år...men det talas det sällan något om...eftersom det hotar hela vår mjölkindustri som i nuläget bygger på komjölksproduktion...
Visserligen finns det kalcium/kalk i komjölk men annat i komjölken kräver kroppens eget kalk för att tas om hand. Tyvärr så kräver komjölksprodukter mer kalk av kroppen, för att tas om hand, än vad dessa ger, så siffran hamnar alltid på minus...vilket då leder till att skelettet urkalkas alltmer... Däremot är mjölk från får, get och kamel, samt mejeriprodukter gjorda på deras mjölk, väldigt nyttiga, kalkrika och till gagn för kroppen
, eftersom dessa mejeriprodukter inte har samma lömska sammansättning som de från korna. Naturligtvis är kalcium-/kalktabletter också att rekommendera om komjölksprodukter ingår i ens kost. Alltså, ett trevärdigt kalktillskott tillsammans med vitamin C och D samt magnesium. Denna kombination är mycket viktig då dessa katalyserar varandra. Exempel på annars kalkrik föda är gröna bladgrönsaker, nötter, och torkade frukter såsom fikon, dadlar och plommon. Dock har råa sesamfrön den högsta kalkhalten av alla hittills kända vegetabilier.
Och eftersom kalk inte är värmekänsligt så går t.ex. malda sesamfrön att användas på alla möjliga sätt i matlagningen.
Och, kom också ihåg, cola-drycker innehåller fosfor vilket, intaget i för stor mängd, orsakar en obalans i kroppen som leder till en följdprocess där kalket dras ur skelettet, vilket i sin tur med tiden även detta leder till osteoporos/benskörhet... ... Men, skall man dricka komjölk så skall det absolut vara något av de fetare alternativen eftersom fetterna i just mjölk är ovärderliga och optimala för vår hälsa. Det finns över 400 olika fettsyrearter (fettsyror) i just mjölk; fettsyrearter vilka inga andra livsmedel uppvisar; vilka alltså är optimala för människokroppens behov, där t.ex. de kortkedjiga smörsyrorna har en stor cancerhämmande effekt. ... Med vänlig hälsning, Pentra