Här kommer tips från juggeungen som har hängt på pappas polares juggepizzerior hela barndomen.
1. Så lite mjöl som möjligt i degen, som ska vara KALLJÄST (över natt, i kyl). Degen består av mjöl, vatten, olja, jäst, salt.
2. Tomatsåsen får du smaka av själv. Jag kör passerade tomater med oregano, lite vegeta, olja. Inte alltid jag kokar den ens.
3. Som föregående talare: osten direkt på tomatsåsen, under fyllningen! Och snåla inte, mycket av mild, fet ost ska det vara!
4. Grädda i HÖG temperatur (240 grader ca beroende på ugn) på förvärmda plåtar. Plåtarna ska vara stekheta. Baka ut pizzan och gör den klar för ugnen direkt på ett bakplåtspapper, när den ska gräddas drar du bara papperet över till den heta plåten. Om du har kavlat (eller sträckt/slungat, om degen är bra/seg nog och du har schvunget på detta) botten tillräckligt tunn räcker det med 5-10 minuter i ugnen, då temperaturen är hög och botten gräddas samtidigt underifrån av den heta plåten.
Del 2 "Autentisk pizzasallad - som på juggepizzerian!" finns också...