• Anonym 1567

    Orosanmälan vid dålig viktuppgång??

    Jag skulle behöva prata me någon och så.

    Det är så här att min dotter på 2år har ända sen hon va 7 månader gått upp jätte dåligt i vikt alltså hon äter inte mkt alls. Ibland har det till och med stått stilla med vikten. Men hon har alltid växt bra förutom nu då hon inte växt nått.

    Så hon har sprungit hos olika läkare å tagit massa prover och dom har inte hittat nått fel.

    Så idag när vi va på en viktkontroll så hade hon gått ner i vikt pga hon har Hamnat i trotsfas och vägrar totalt att äta.

    Så då sa han att han kommer göra en orosanmälan till soc pga av att jag e ensamstående o hon inte går upp i vikt.

    Då fick jag e panikattack men han försökte lugna mig med att han inte gör orosanmälan för att han tror att hon far illa eller så utan mer för att vi ska få kontaktfamilj (vilket vi vill ha) och ta reda på orsken till varför hon inte vill äta. Men ja får de inte gå ihop då gör man väl inte en orosanmälan???

  • Svar på tråden Orosanmälan vid dålig viktuppgång??
  • Annelie 76

    Du behöver remiss till nutritionsteamet på barnmottagningen på närmaste sjukhus, inte en socanmälan. Barn som inte äter behöver kollas upp av specialister, inte socialsekreterare.

  • Långbenopluto
    Annelie 76 skrev 2016-06-28 19:18:48 följande:
    Du behöver remiss till nutritionsteamet på barnmottagningen på närmaste sjukhus, inte en socanmälan. Barn som inte äter behöver kollas upp av specialister, inte socialsekreterare.
    Ja, men hon kan även behöva stöd från soc. Så det är bra att det görs en anmälan. 
  • Fru Ve

    Det är ju allvarligt med ett litet barn som stannar i växten. Det kan ju påverka även hennes mentala utveckling. Så att ni behöver hjälp är ju helt klart. TS försök att inte ta det så hårt personligen detta med anmälan. Du kan ju kanske genom soc också få hjälp med råd och tips från personal om hur du ska kunna få henne att äta och hur det fungerar hemma hos er. Det låter ju som du gjort det du kan redan själv och sökt läkare m.m. Men en kontakt med speciellt team och dietist är också viktigt att du får.

  • Annelie 76

    Om du är med på Facebook så finns det en grupp som heter "barn med selektiv ätovilja". Där kan du få tips om var du bör vända dig för att få hjälp.

  • Söder73

    Men vad konstigt med orosanmälan?? Precis som nämnts tidigare så är det ju specialisthjälp ni behöver, inte soc. ?!

  • a no nym

    De kanske inte känner att mamman tar det på allvar och inte har förmågan eller vill ta till sig deras tidigare tips och råd, därav soc-anmälan o hjälp av stödfamilj.

Svar på tråden Orosanmälan vid dålig viktuppgång??