Forum Väntan - änglarum
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Gravid efter änglabarnet...

  Fre 8 jul 2016 18:43 Läst 4140 gånger Totalt 7 svar
  Fre 8 jul 2016 18:43

  Hej alla ni som har född döda ängeln o sedan födde en levande mirakel.

  När jag blev gravid igen trodde jag att jag är stark o fixar detta, men nu på sistone,med varje dag som går inser jag att jag är inte redo o är jätte rädd tydligen ( är just nu i v 30.

  Jag vet inte ens vad är jag mest rädd för, för den fysiska eller psykiska (ang.förlossningen alltså) Det känns som om allt kommer att komma tillbaks när det är dags...

  Ni som har varit med om detta, hur klarade ni allt? Hur gick det? Har det varit lättare att föda levande barnet?

  Uppskattar alla svar...

 • Lör 9 jul 2016 14:45 #1

  Nån?

 • Lör 9 jul 2016 16:57 #2

  Jag kan nog inte ens föreställa mig vad du går igenom - jag har inte varit i dina skor, men jag tänkte på en sak, kan du prata med din barnmorska och se om de kan göra fler ultraljud så du ser att allt ser bra ut där inne? Kanske kan hen också tipsa om någon som du kan få prata med? Jag vet inte om BVC har några psykologer, eller kanske kan remittera till en? För jag har själv uppnått väldigt goda resultat mha samtalsterapi.

  Bara några ord på vägen, jag tror och håller tummen för att det kommer gå bra för er!

 • Lör 9 jul 2016 20:28 #3

  Tack för svaret!

  Ja har gått på 2 extra ul och ska snart på 1 till TUL eftersom bebisen var 16%för liten ...så detta gör mig ännu mer nervös.

  Ska träffa Bm om 2 veckor så får vi se vad hon säger om mina tankar o funderingar. Fast jg tror inte att det kommer o ske nåt spec. eftersom dom brukar ju säga bara ~Allr kommer att gå bra, du behöver inte vara orolig.(precis som förra grav. när jag försökte förklara att allt är inte som det ska)har en son sedan tidigare så jag vet hur det känns att vara normal gravid.

  Tack iaf????????????

 • Lör 9 jul 2016 20:30 #4

  Oj, det ska vara blommor där istället för frågetecken...

 • Lör 9 jul 2016 20:56 #5

  Hej!

  Vi förlorade en allderles perfekt flicka i v 40 i maj 2015. Saknaden efter henne är enorm, vår lilla tjej?? Vi har inga svar på varför hon dog i magen.

  Jag blev gravid igen väldigt snabbt och i april föddes vårt tredje barn, en liten tjej till.

  Jag vet vad du går igenom och känner igen mig i dina tankar. Att vara gravid igen (särskilt på slutet) var det värsta jag gjort. Sådan oro, sorg och förväntan i en röra.

  När det väl är dags för er lilla att födas så tror jag att du kommer gå in i "födslobubblan". Barnet ska bara ut! Du jar redan varit med om det värsta. Du kommer att fixa det bra! Känslan att föda ett barn som faktiskt skriker när det kommer ut är fantastisk men också omtumlande. Såklart väcker det minnen. Att föda ett barn tyst och stilla kan nog ingen som inte varit med om detta föreställa sig.

  Mitt råd till dig är att be om datum för igångsättning (om du nu vill det). Blir mer kontrollerat och du får en tid att hänga upp det på. Ett tips är även att besöka förlossningen redan nu för att känna på miljöb igen. Det gjorde vi och blev lite tryggare med det. Det sista rådet är att vara beredd på att du kanske även behöver samtalsstöd när bebisen är här. Jag var inte riktigt beredd på att sorgen skulle komma tillbaka så starkt igen. Skönt att prata.

  Det är för hemskt, alla dessa små som aldrig får någon chans.

  Önskar dig all lycka!

 • Lör 9 jul 2016 21:01 #6

  Ska tillägga också att det fysiska både med andra och tredje barnet har varit mycket lättare för mig. Med vår trea var jag inne på FL i 2 timmar.

  Om du inte har samtalskontakt nu så be MVC om det. De har psyk kopplade till sig

 • Lör 9 jul 2016 23:33 #7

  Beklagar verkligen...

  Tack för svaret o för alla råd! (uppskattat)

  Jag hoppas verkligen på "bubblan ". Angående f.avdelningen så har jg redan varit där för 3 veckor sedan pga tidiga värkar o sammandragningar och jag måste säga att alla minnen kom tillbaka (min ängel föddes den 1a oct.2015, så det var inte så länge sedan)

  Vi får se, hoppas att jag klarar detta.

  Tack så mycket!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll