• Handelstanken

    Mat som stått framme 6+ timmar?

    Vi får gäster som är snälla att laga mat men kan börja vid 10-12 och jag försöker äta snarast.
    Men en kommer hem runt 18 och äter.
    Mat ska vara nylagad har jag lärt mig, så hur illa kan det vara i värmen och kanske farligt efter så lång tid?

  • Svar på tråden Mat som stått framme 6+ timmar?
  • Carambolan

    Beror helt på vad det är för mat.

  • Aileen Allannah

    Men det är väl klart att man inte låter maten stå framme i sex timmar. Kyl ner och värm upp igen när näste man ska äta.

  • Handelstanken
    Carambolan skrev 2016-07-21 22:24:20 följande:
    Beror helt på vad det är för mat.
    Ibland något med köttfärs som ska vara känsligt och idag var det fisk, allt under lock men ändå och näringsvärden kan man undra över.
  • Handelstanken
    Tonårsmamman1 skrev 2016-07-21 22:24:26 följande:
    Inte funderat på att skaffa ett kylskåp?
    Vi har 2 där de ställer överbliven mat.
  • Handelstanken
    Aileen Allannah skrev 2016-07-21 22:25:04 följande:
    Men det är väl klart att man inte låter maten stå framme i sex timmar. Kyl ner och värm upp igen när näste man ska äta.
    Ja den ska väl max. svalna. Var räkor en dag som jag bara vågade ta några. Varnade för detta idag.
Svar på tråden Mat som stått framme 6+ timmar?