• Loppanloppan

    Balanserad translokation

    Hej,

    fått reda på att jag har en balanserad translokation mellan kromosom 7 och 11. Upptäcktes efter 4 missfall. Är under 30 år. Får vänta i 2, 5 månader på första läkarbesöket med Pgd specialist på KI. Någon som varit i liknande situation? Vad gjorde ni? Hur ser chanserna ut för friskt barn utan pgd? Är det alltid samma eller varierar det? Är ni friska i övrigt? Hur länge får man vänta på behandling. Som jag förstår det måste jag välja på äggdonation eller pgd nu. Väljer vi pgd nu och det inte funkar får vi söka oss utomlands för äggdonation sen.

  • Svar på tråden Balanserad translokation
  • LitenSnigel

    tips: kom till den slutna FB gruppen "Balanced Translocation Support Group". Forumet är på engelska men det är en del svenska tjejer med där. Bara genom att vara medlem där och läsa igenom gamla trådar kommer du lära sig massor om BT! 

    Kolla även sandradf.tumblr.com/, svensk tjej med balanserad translokation. Har fått barn med hjälp av PGD.

    Min man har en translokation och vår genetiska rådgivare sa att par med balanserade translokationer har ca 10-15% chans till en lyckad graviditet varje gång de blir gravida (vid naturliga försök). Efter 8 mf fick jag nog och vi tog hjälp av PGD och har nu 4 normala eller balanserade blastocyster i frysen. FET väntar i september. Vi bor utomlands och har således inte genomgått PGD i Sverige så kan tyvärr inte mycket om processen där.

    Vägen till ett barn blir lite krångligare när en translokation är med i bilden men det är absolut inte omöjligt! <3 <3

Svar på tråden Balanserad translokation