• Fee

    Nekad kejsarsnitt..panik!

    Hej. Är första gången jag skriver här men nu är jag så panikslagen att jag behöver verkligen skriva av mig.

    Jag födde mitt första barn 2014. Förlossningen upplevde jag så hemsk att jag än idag har svårt med ord att förklara hur hemsk jag upplevde att den var. Totalt tog det 28 timmar. Visst förlossning GÖR ont. Det ÄR jobbigt. MEN..den där obeskrivligt vidriga smärtan som pågick i så många timmar med en bebis som inte ville sjunka ner kändes det som att vara inlåst i ett tortyr rum. Jag var så borta och förstörd av den sjuka smärtan att jag totalt tappade kontrollen över kroppen och själen. Jag kunde inte koncentrera mig på det barnmorskan sa och spände mig allt mer. Hursom helst, min dotter kom tillslut ut och jag var så lättad. Den lättnaden varade endast en myckrt kort stund. Moderkakan ville inte lossna. Blev akut förd till operation med narkos. Känslan när jag var tvungen att lämna min fina underbara bebis just då sitter fortfarande kvar i själen. Det kanske låter överdrivet men eftersom jag redan lider av extrem panikångest sedan barndomen har jag så svårt för att komma över enligt mig traumatiska upplevelser. Under operationen förlorade jag 3 liter blod. Hade även spruckit rejält i rumpan och underlivet. Efter förlossningen har jag även drabbats av högt blodtryck. Nu ä jag gravid igen. Vecka 30. Och nekad till kejsarsnitt på huddinge sjukhus där jag även födde mitt första barn. Redan tidigt i graviditeten fick jag träffa läkare på specialistmödravården i huddinge och bad redan då om kejsarsnitt. Men läkaren ville inte ens ta den diskussionen med mig. Han skrev ut blodtryckssänkande medicin pga mitt blodtryck och det var allt. För en månad sen bad jag min bm skicka remiss till huddinge angående kejsatsnittet. Fick aldrig någon kallelse för att få prata ens. Idag ringer min bm mig och säger att hon ringt till huddinge och fått veta det blev avlsag på min önskan om kejsarsnitt. Och nu..nu sitter jag här med en klump i halsen och tårar i ögonen och känner mig så ensam!!!! Jag har en sådan dödsångest..jag känner panik och sorg!! Jag vet att alla förlossningar är olika men jag VILL INTE riskra något liknande igen. Speciellt inte när det gäller moderkakan och blödningen. I journalen står det att moderkakan togs ut med STORA svårigheter. Den satt alltså totalt fast. Och huddinge sjukhus gjorde bedömningen utifrån mina journaler att jag inte alls ska få kejsarsnitt? JAG VILL INTE LEVA I DENNA OVISSHET. Tänk om det händer igen?? Ska jag behöva slitas ifrån min bebis igen och missa de första timmarna och riskera förblöda mig igen ?? Det är det värsta som finns för mig. Ovisshet! Speciellt nu när jag även fått veta via ett ultraljud på hjärtat att hjärtväggen har blivigt en aning tjockare än vad det bör vara. Och det pga det höga blodtrycket jag har haft under en period. Nej..jag törs absolut INTE föda vaginalt. Jag gör bara inte det. Nu har min bm skickat remiss till danderyd och om jag blir nekad igen vet jag inte vad jag tar mig till..tack alla ni som läste :(

  • Svar på tråden Nekad kejsarsnitt..panik!
  • Anonym (F)

    Jag jobbar som barnmorska. Tycker överlag att man ska vara restriktiv med snitt om det inte föreligger medicinsk orsak bakom. Men i ditt fall känner jag absolut att du bör få ett snitt. Har du så stark rädsla kommer det inget gott ur att neka snitt.

    Det är ju säkert en klen tröst för dig att andra förlossningen OFTAST går otroligt mycket lättare. Och ett alternativ är att skriva in i journalen att du önskar tidig EDA. Att moderkakan inte lossnar kan vara ett bekymmer även vid snitt. Och du riskerar att skiljas från din bebis även vid ett snitt.

    Dock har jag full förståelse för om du känner att vaginal förlossning inte är tänkbart igen. Då tycker jag att du står på dig allt vad du kan för läkare och bm. Gråt, berätta hur jäkla dåligt du mår, att du har panik.

    Jag hoppas det går bra för dig och att du denna gång får en fin upplevelse. Hur bebisen än kommer ut.

  • bf2014

    Usch vad jobbigt för dig.. Håller tummarna för att du blir beviljad på annat ställe. Jag var med om liknande när jag skulle föda mitt andra barn. Första förlossningen var en mardröm. Blev dock nekad snitt både i min hemkommun samt i närliggande kommun. Till slut kom vi överens om ett sk snittkontrakt. Alla sa att förlossning nr två skulle gå mycket snabbare och enklare. Det var ingen tröst för mig då, men vet du, jag fick en andra drömförlossning. Allt gick jättefort och jättebra. Jag födde med tryggheten att jag hade ett kontrakt att jag kunde avbryta när jag ville, för snitt. Men jag tänkte ens aldrig på snitt! Önskar dig lycka till! Jag vet hur du känner dig nu och det är jättejobbigt. Försök att få prata med någon!

  • viseversa

    Oj jag tycker absolut du ska få snitt med tanke på det du berättar. Tycker du ska träffa en annan läkare. Låter ju helt sjukt.

  • Anonym (Va?)

    Så tufft du har haft det,det är klart du borde få snitt!Jag fick det enkelt(första barnet kom med akutsnitt och jag mådde psykiskt dåligt och därför fick jag snitt enkelt)Du måste nog boka tid hos nån bra läkare inom detta snarast.Var inte rädd att viss hur dåligt du mår !

  • Fee

    Tack för svaren! Jag ringde och pratade med huddinge sjukhus och de förklarade att de vill att remissen ser ut på ett speciellt sett. Remissen som bm hade skickat till sjukhuset innehöll för lite information sa de. Vet inte riktigt hur det fungerar så kan inte säga vem som har rätt eller fel men det tråkiga är att det är ju jag som drabbas. Nu måste allting börja om och tiden närmar sig..

  • nevermind
    Fee skrev 2016-08-11 10:53:45 följande:

    Tack för svaren! Jag ringde och pratade med huddinge sjukhus och de förklarade att de vill att remissen ser ut på ett speciellt sett. Remissen som bm hade skickat till sjukhuset innehöll för lite information sa de. Vet inte riktigt hur det fungerar så kan inte säga vem som har rätt eller fel men det tråkiga är att det är ju jag som drabbas. Nu måste allting börja om och tiden närmar sig..


    Försök med andra sjukhus kanske?
Svar på tråden Nekad kejsarsnitt..panik!