• Aquarius80

    "Söders Hjältar" - inhemsk politisk satir på högsta nivå

    Ingen är bättre på att gestalta den politiska korrektheten och den rådande ?normkritiska normen? än skådespelaren Rasmus Dahlstedt som spelar den oerhört självgode och fyrkantige ?antirasisten och feministen? Pelle Karlsson (PK) från Söder i serien ?Söders Hjältar?. Han som alltid brukar ha en FI (Feministiskt Initiativ) tisha på sig.

    Denne man är allmänt dryg och otrevlig av sig och han är också expert på att hamna i konflikter med nästan alla människor han möter. Pelle älskar att sätta munkavle på alla som har en annan åsikt än han själv och han är också beredd att gå hur långt som helst i sin strävan att problematisera, förbjuda, censurera och göra livet riktigt surt för alla som på minsta lilla sätt avviker från hans politiskt korrekta ideal. Han är alltså en manisk fanatiker av den ?normkritiska normen? och hans fanatism är gränslös, utopisk och nästan religiös. Dessutom har han noll självdistans och han förstår sig inte på humor heller.

    PK ser sig själv som en hjälte, som en kämpe för ?jämlikhet?, "jämställdhet", ?feminism? och ?alla människors lika värde?, men när poletten trillar ner så börjar hans naturliga, mycket obehagliga karaktär träda fram. Pelles enda livsprincip verkar vara ?söndra och härska? och han är också en riktig vindflöjel som verkligen vet hur man vänder kappan efter vinden.

    Pelle Karlsson har ett mycket stort ordförråd och han är oerhört duktig på att sätta ord till meningar, men trots sin extraordinära förmåga att uttrycka sig verbalt så blir budskapet i hans yttringar ofta både tvetydigt och motsägelsefullt. 

    I avsnittet "Nysvenskar", håller Pelle en mycket vältalig monolog för en kurdisk man som har bott i Sverige i fem år. Han hävdar bland annat att "homofobi, som är förkastligt i väst, det kan bli en dygd i syd, det kan bli ett normkritiskt uppror i en annan kontext". Han säger också att "rasismen är ett stort problem, och de invandrare som protesterar mot rasismen, de är på min sida och stärker min identitet som antirasist. Om de också själva är rasister är ingen nackdel. Vita rasister som ägnar sig åt kritiska vithetsstudier, de är också en progressiv kraft".

    En annan mycket intressant aspekt av denna serie är att man faktiskt får följa med i PKs ?personliga utveckling? från ?pojke till man?, vilket är mycket, mycket imponerande! Serieskaparna lyckas väcka en stark nyfikenhet på hur det kommer att gå för Pelle i framtiden. Kommer han att fortsätta ?utvecklas som människa? och i så fall hur och hur mycket?

    Rasmus Dahlstedt och gänget bakom ?Söders Hjältar? sätter verkligen huvudet på spiken! De gestaltar och avbildar verkligheten på ett sätt som ingen annan någonsin har gjort i det avlånga landet i norr. Det är svensk politisk satir på högsta nivå! Man driver inte bara med södermalmshipsters, man driver med hela PK-grejen!

    ?Söders Hjältar? är något för alla tänkande människor därute oavsett politisk färg. Det kvittar om man röstar på Vänsterpartiet eller på Sverigedemokraterna, för så länge man uppskattar satir och vågar tänka utanför boxen så kommer man garanterat att njuta av detta. Diggar man dessutom George Orwell, Franz Kafka, August Strindberg, Michail Bulgakov eller Hans Christian Andersen så blir upplevelsen av denna fantastiska youtube-serie både mycket djupare och vassare.

    Söders Hjältar, del 1 - Minneskortet

    ">



    Söders Hjältar, del 7 - Lille Pojk

    ">



    Söders Hjältar, del 9 - Vinterfesten

    ">



    Söders Hjältar, del 11 - Onkel Tom

    ">



    Söders Hjältar, del 12 - På biblioteket

    ">



    Söders Hjältar, del 15 - Sällskapsspel

    ">



    Söders Hjältar, del 18 - Triggervarning

    ">



    Söders Hjältar, del 20 - Nysvenskar

    ">



    Söders Hjältar, del 22 - Sommarfirande

    ">



    Söders Hjältar, del 25 - Hos frisören

    ">

Svar på tråden "Söders Hjältar" - inhemsk politisk satir på högsta nivå