Glukosbelastning, under & efter!
Jag ska göra glukosbelastning på fredag. Är i vecka 28. Jag mådde rejält illa och kräktes t.o.m vecka 17 och har allmänt väldigt lätt för att må väääldigt illa. Nu har jag senaste veckorna också börjat bli väldigt hungrig, vilket jag inte känt av tidigare i graviditeten. Det här känns såklart oroande inför glukosbelastningen! Bara tanken på att dricka massa socker i halvseg konsistens (jo jag har en kompis som gjort på samma ställe, hon sa att det var som koncentrerad saft i konsistensen) får mig att kvälja!
Jag har googlat (såklart) och läst om hur folk mår dåligt efter dom druckit det. En del börjar skaka, många mår illa, en del blir yra. Vad beror det på? Eller jag menar - är det tecken på att kroppen tar hand om sockret bra eller dåligt? Alltså om man får ett bra eller dåligt värde... Eller betyder det ingenting?
Har också läst om dom som mår dåligt flera dagar efteråt. Varför? Och är det också ett tecken på något?