• MissMimsan

    Kan man stuva grönkål i förväg?

    Ja, som rubriken lyder. Kan man det?

    Vi ska resa iväg till släkten och fira jul och ska bidra med rödkål till julbordet, tänkte också överraska med stuvad grönkål eftersom det är en nyupptäckt favorit hos mig. Rödkålen tänkte jag laga idag då vi reser hela dagen imorgon, vi ska dock inte äta den förrän julafton. Min fråga är nu om jag kan laga grönkålen också idag eller kommer den bli simmig/flottig och ofräsch till julafton? Vissa stuvningar kan ju också torka in om det får stå så det inte blir sådär krämigt som man önskar. Någon som vet hur det är med kål?

  • Svar på tråden Kan man stuva grönkål i förväg?
  • ITpappan

    Jag har gjort långkålen i förväg i 10 år och aldrig haft problem.

    Ev tillsätter du lite extra grädde när du värmer den.

    God Jul!

Svar på tråden Kan man stuva grönkål i förväg?