• CinnamonGirl

    Smör istället för ghee?

    Har hittat ett par recept som innehåller ghee. Ska visst vara nyttigt, men så hiskeligt dyrt! Jag vill köra med vanligt smör istället? Någon som vet om man kan använda samma mängd?


    Gräv inte en grop åt andra, det kan de göra själva...
  • Svar på tråden Smör istället för ghee?
  • i-o

    blanda ut med en lämplig olja och kör på en mix.

  • CinnamonGirl
    i-o skrev 2016-12-23 10:07:37 följande:
    blanda ut med en lämplig olja och kör på en mix.
    Bland ut vanligt smör? Eller ghee?
    Gräv inte en grop åt andra, det kan de göra själva...
  • Carambolan

    Det är jätteenkelt att göra ghee själv, om det är en typ av mat du lagar ofta. Det är verkligen löjligt dyrt att köpa färdigt.

    En fördel med ghee är att det klarar väldigt höga temperaturer utan att bränna, till skillnad från smör. Är det den egenskapen som behövs i maten du ska laga hade jag ersatt med olja. Är det för smakens skull hade jag ersatt med brynt smör.

  • flygrl

    Som föregående skriver e ghee enkelt göra själv. Om du bestämmer dig för fixa eget ghee ska du veta det e väldigt hållbart så du måste inte göra av med alltihop på en gång. ;)

    En sak till: ghee e jävligt gott också. Har en nötaktig, lätt karamelliserad smak så det ger verkligen fin smak i mat lagningen.

  • Coccolina

    Recept på Ghee tack  


    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
  • AnnaStjärnhök

    Ghee är ju inget annat än klarat smör. Smält smöret i en kastrull, låt det stå en stund, dekantera (häll över i ett annat kärl) det därefter försiktigt, så att det vita "grumlet" du ser inte kommer med. Då har du ghee! Det är ren smörolja, inte konstigare än så! 

  • AnnaStjärnhök
    Gabriella 009 skrev 2016-12-23 16:18:14 följande:

    www.annaskipper.se/ghee.html


    Och nu läste jag det här. Så där himla omständlig måste man inte vara, om det är en maträtt man ska ha det till - och inte till ett kontrollerat biokemiskt experiment! 
Svar på tråden Smör istället för ghee?