• Anna Lena

    Trotssyndrom

    Hej någon som har barn i övre tonåren våran är 16 år som har trotssyndrom ? Vi har haft problem med att han varit hemmasittare nästan ett helt år och sen höstterminen har han gått i en liten klass. I början gick han 3-4 dagar i veckan men efter vi minskade antidepressiva för att han gick upp 30 kilo så har det minskat och minskat. Nu har han slutat helt att gå igen sen två veckor tillbaka. Hen trotsar mest mot mig mamman men säger vi en sak så gör han tvärsemot hela tiden. Vi kan inte vara konsekvent eftersom då bryter helvetet löst och lillebror blir livrädd (och vi också ). Nån som har nån tröst att ge att det kan bli bättre? Tips på medicin?

  • Svar på tråden Trotssyndrom
  • Anonym (?)

    har han nån diagnos? har också en hemmasittare men han har asperger och har inte de problemen du beskriver, Tänker bara att allt löses inte med medicin 

    man måste lyssna på varför han inte går i skolan, det går oftast inte att lösa bara hemma. Vi har har haft hjälp av BUP. Det är mkt på nyheterna nu om att hemmasittarna bara ökar i antal. 

  • Anonym (Ledsen)

    Vi har hjälp av socialtjänsten (jag anmälde oss själva och ringde alla institutioner man kan få hjälp ifrån) och de har en kille som kommer hem 2 gånger per vecka eftersom vår son inte lämnar huset. Var på BUP idag och träffade läkare (sonen vägrade följa) och vi ska få lite mer stöd igen i hemmet. Men vi sitter i en återvändsgränd eftersom lillebror mår dåligt av bråk så försöker vi minimera utbrotten. Sonen spelar bara dator hela dagarna och tro mig vi har tagit den ifrån honom många gånger vilket resulterar i hot om självmord mm. Så problemet är stort! Vet inte vad vi ska göra. Vi är en vanlig familj utan alkohol eller egna psykiska problem. Vi är helt vanliga människor hur kan det bli såhär?

  • Anonym (Ledsen)
    Viuolliee skrev 2017-02-14 19:42:56 följande:

    I många kommuner finns särskilda resurspersoner för just hemmasittande ungdomar. Finns det hos er?


    Nä. Ingen beredskap för hemmasittare i vår kommun.
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (T) skrev 2017-02-14 20:15:53 följande:

    Ge honom Inte medicin..


    Varför inte medicin? Han äter antidepressiva.
    Anonym (T) skrev 2017-02-14 20:15:53 följande:

    Ge honom Inte medicin..


    Varför inte medicin?
  • Anonym (T)

    Dom flesta har enorma biverkningar, hälften står Inte i Fass..

  • Anonym (T)

    Var inte ledsen, ni måste läsa på om mediciner. På Engelska sidor.

  • idastudent

    Hej, inser att det är ett tag sedan ni skrev här, hur har det gått sedan?

    Vet inte om detta är helt rätt forum att dela kommande inlägg i, men hoppas att det är okej!
     


    Vi är två socionomstudenter som nu skall påbörja vårt examensarbete på 15 högskolepoäng vid Centrum för Socialt Arbete, Sociologiska institutionen vid Uppsala Universitet. 


    Vi skulle vilja bidra till kunskap kring unga vuxna som varken arbetar eller studerar (UVAS) och lyssnar gärna till föräldrar eller andra anhörigas (fosterföräldrar, mor-och farföräldrar eller syskon, nära vänner, partner/pojkvän/flickvän över 18 år) perspektiv och uppfattning!


    Vi är intresserade av vad som kan möjliggöra att UVAS kommer tillbaka till arbete eller studier, samt vad som kan stå i vägen för det. Det skulle vara intressant att få höra anhörigas perspektiv, vilka möjligheter eller hinder som ni ser, men även vilka stöd ni anser behövs.



    Så, vår fråga är om det finns några här som har erfarenhet av att en nära anhörig varken arbetar eller studerar (det spelar ingen roll ifall personen nu är i arbete/studier igen eller inte), och om ni kan tänka er att ställa upp i en intervju? 


    Intervjun kommer i dessa tider ske via telefon eller zoom, ta ungefär 45 minuter och efteråt anonymiseras. 



    Om du är intresserad kan du gärna mejla någon av oss (se mailadresser nedan) så får du mer information samt förslag på intervjutider.



    Hoppas vi hörs!


    Hälsningar Ida och Sara



    Ida.Onsten.4333@student.uu.se


    Sara.Asplund.1873@student.uu.se

Svar på tråden Trotssyndrom