• Ingrid84

    Gravid genom IVF, när kontakta mvc/bvc..?

    Hej! Det här kanske är en korkad fråga men det slog mig precis när jag kom hem efter en kontroll på Fertilitetsenheten (Örebro), hoppas någon här varit i liknande situation och har ett svar...

    (Jag är i vecka 7+2, och allt såg fint ut idag. Blev kraftigt överstimulerad och lider fortfarande av det, plus att jag fått foglossning (trodde inte det var möjligt så här tidigt). Men alla bekymmer med spyor och värk försvann helt en stund när vi fick se ett litet, litet hjärta slå på skärmen ?)

    ...om man blivit befruktad via ivf, när "går man över" till mvc/bvc...? Glömde ju fråga det idag. Ska vi gå kvar på fertilitetsenheten så länge, eller ska vi ändå kontakta typ en barnmorska via landstinget..?

    Tacksam för svar och hjälp!

  • Svar på tråden Gravid genom IVF, när kontakta mvc/bvc..?
  • EpicNurse

    Så fort som möjligt, så som vanligt! :) sen kan det hända att dom tycker du ska gå på specialistmvc men det är inte alls säkert så ring du och skriv in dig!

  • Jenny E

    Hej,

    Grattis till graviditeten!

    Du ska kontakta MVC direkt så bokar de in en inskrivning. Sa inte fertilitetskliniken att du är utskriven från dom? Det gjorde vår klinik efter vårt första ulttraljud v 7+1. Min läkare sa tydligt till oss att allt ser bra ut så nu skriver vi ut er och ni kommer att fortsätta attt gå på mvc som en vanlig graviditet. Man behöver inte gå till specialistmödravården pga att man gjort IVF. 

    Vå nästa kontakt med kliniken är att vi ska meddela när barnet är fött eller om något händer innan. Vi fick med en blankett att fylla i och skicka in. 

  • Redcat

    Man hör av sig till BM när man gjort första ultraljudet och ivf kliniken har kollat att de verkligen tog sig så sa doktorn på ivf kliniken till mig

    Grattis förresten

  • JA77

    MVC kontaktar du direkt, där jobbar barnmorskor. BVC står för barnavårdscentral, dit man går med barnet. (På BVC finns barnsjuksköterskor, inte barnmorskor.) 

  • Ingrid84

    Hej alla och TACK!

    Nej ingen har sagt något på Fertilitetsenheten. Idag sa de bara att jag ska höra av mig måndag 27e för ev fortsatt sjukskrivning. Jag har ju legat inlagd nästan sen plusset så de kanske vill se att allt är ok först...? Ingen aning. Jag är nog inte utskriven än iaf. Jag vill ju gå kvar där pga världens gulligaste barnmorskor :)

    Jag skrev mvc/bvc för att det verkar som att det är olika på landsting.

    Men då ringer jag och skriver in mig nånstans imorrn :)

    TACK för hjälpen hörni än en gång. Min hjärna är mos, och energin är dränerad efter den här cirkusen... kändes skönt med en glimt av ljus idag iom det lilla pickande hjärtat ?

  • JA77
    Ingrid84 skrev 2017-02-16 21:09:17 följande:

    Jag skrev mvc/bvc för att det verkar som att det är olika på landsting.


    Nej, inga gravida går på BVC :)
  • EpicNurse

    Ingenstans i landet går man till BVC som gravid, eller vuxen öht för den delen. BVC står för barnavårdscentral. MVC står för mödravårdscentral. :)

Svar på tråden Gravid genom IVF, när kontakta mvc/bvc..?