• GBRoda

    Barnaga

    I Tjeckien är det lagligt med barnaga och det förekommer ofta.
    I Tjeckien är det tillåtet med barnaga. Enligt Utrikesdepartementets rapport från 2010 om mänskliga rättigheter har 86 % av barnen i fjärde klass utsatts för fysisk bestraffning. Vart fjärde barn i Tjeckien bestraffas regelbundet med slag.
    Föräldrar i Tjeckien tycker att aga är ett bra sätt att uppfostra sina barn på. På så sätt får de bättre ?pli? på sina barn. Men egentligen förlorar barnen rätten att få ta egna beslut och bestämma över sig själv eftersom barnen inte vågar göra något som föräldrarna tycker är fel. Barn behöver göra fel ibland och ta egna beslut för att lära sig att man får misslyckas och de lär sig att stå för sina beslut.
    Barnaga är ett problem i Europa. Politiker i de länder som barnaga är tillåtet vågar inte ens ta upp frågan om att förbjuda barnaga eftersom de är rädda för att förlorar val på grund av det. Alltså är barnaga en mycket känslig fråga i Europa och det ser i ljust ut för ett förbud mot barnaga ska komma i kraft. De länder som är med i EU, Tjeckien är ett av dem, ska följa de lagar som EU har. EU har lagar om barns rättigheter, bland annat att ingen får förnedrande bestraffning och att ingen får diskrimineras på grund av ålder. Men dessa lagar bryter många länder till utan att något får förbättring.
    I dessa länder där barnaga är tillåtet och använder det flitigt på sina barn har nog barnen en annorlunda roll än barnen i till exempel Sverige.
    barnaga bild
    Barnprostitution är också något som förekommer i Tjeckien och prostitution är lagligt i Tjeckien. Regeringen i Tjeckien har nu hårdare lagstiftning mot barnprostitution, men det är fortfarande ett problem. Genom barnprostitution förlorar barnet rätten att vara barn. Dessa barnens framtid blir mörka och det är svårt för ett barn som utsatts för denna form av sexuella övergrep att ta sig ur.
    I nyhetstidningen ?Inblick? intervjuas en ung kvinna som heter Veronika och är från Tjeckien. När hon var 17 år gammal valde hon att prostituera sig för att få pengar till mat till sina fyra syskon. Hennes pappa var missbrukare och därför tvingades Veronika att inta vuxenrollen i hemmet trots sin unga ålder. Det var lätt att komma in i branschen och Veronika började sälja sin kropp.
    Eftersom prostitution är lagligt i Tjeckien så är det svårt att förhindra att även minderåriga börjar med prostitution. Det finns nog många unga som gått samma öde till mötes som Veronika i desperat behov av pengar. Det får många konsekvenser, både för individen och samhället. Barn och unga som haft en jobbig och svår uppväxt kostar ofta samhället mycket pengar. Allt från sjukvård till bidrag. Många av de barn och unga som prostituerar sig har ingen utbildning och på så sätt är det mycket svårt att få jobb. Så länge som prostitution är lagligt i Tjeckien så gynnar det dem som drar i trådarna i branschen, hallikar och liknande. För så länge en sak är okej är det lätt att dra det till högre höjder och gränserna blir hårfina mellan vad som är okej och inte okej. Om landet förbjuder prostitution helt och hållet stryper det många vägar och chansen är stor att branschen minskar kraftigt eftersom det utdelas sanktioner till hallikar och så vidare.
    Källor:
    www.inblick.se/Default.aspx&Action=1&NewsId=1115&PID=416
  • Svar på tråden Barnaga
  • GBRoda

    Barnmisshandel är väl fruktansvärt! då kan det inte vara OK: Om det finns vuxna som bara rycker på axlarna och tycker att det är OK att misshandla  och förtrycka barn då förstår man varför barnen växer upp och blir psykiskt sjuka eller alkoholister och narkomaner: Först då tycker samhället att man kanske kan ta de på allvar. Är du en av dom?

  • GBRoda
    Här i Sverige och i den civilicerade delen av världen är det kriminellt och helt oacceptabelt, förstâs, att använda vâld eller psykiskt fôrtryck mot barn. Sâ vitt man vet, förâldrar som gör sig skyldiga eller medskyldiga till barnmisshandel kan ha missbrukat sitt förtroende som föräldrar och därför förlora vârdnad av sina barn. Medan i Tjeckien är barnmisshandel med tillhörande psykiskt förtryck och förnedring av barn helt lagligt och dârför riskfrit för tjeckiska föräldrar, morförâldrar och andra vuxna att slâ sitt barn hur mycket de vill. Detta gör de med deras rättssystemets godkännade och goda min. Därför förefaller det helt otroligt och tragiskt nog att det svenska rättsväsendet - som man, annars, tror är för att skydda alla barn frân just vâld och förtryck - ägnar sig ât att medverka med ett sâdant urâldrat och ocivilicerat rättssystem som Tjekien är. Overkligt nog har Sverige nyligen överlämnat den svenska sexâriga Antonia just till Tjekien där den svenskmedborgare pappan hade flytt ifrân just för att skydda sitt barn frân just misshandel och psykiskt förtryck som lilla Antonias mamma och mormor utsatt henne för. Tjeckiens inträde till EU har snarast legitimerat deras kriminella uppfustransmetoder. Med facit i handen, inget EU-land, inte ens Sverige, sätter barnens mânskliga râttigheter framför andra intressen. Sexâriga Antonias fall lär bli ett fall för Europadomstolen. Eller vad tycker ni?
Svar på tråden Barnaga